Magyar Nemzet: a 2006-os tüntetések idején is kapott feladatot a katonai elhárítástól Cs. István

A Magyar Nemzet értesülése szerint az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülését követő fővárosi tüntetések idején is kapott feladatokat a katonai elhárítástól Cs. István, a romák sérelmére elkövetett gyilkosságok egyik gyanúsítottja.

MTI

 A napilap szerdai számában megjelent cikk ismerteti: 2006 elején szervezte be a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) Bocskai István Könnyű Lövészdandár debreceni kirendeltsége Cs. Istvánt. A férfit elsőként arra kérték, adjon információkat egy környékbeli motoros társaságról. A szerződéses katonának jelentkező férfinak a radikális, szélsőjobboldalinak tartott motorosok megfigyelésén túl a cívisváros labdarúgócsapatának ultráit is szemmel kellett tartania. Amikor az elhárítás olyan információkhoz jutott, hogy valakik arra készülnek, kézigránátokat lopnak a laktanyából, Cs. István azt a feladatot kapta, hogy az általa ismert szélsőséges körökben szerezzen adatokat erről.
A gyanúsított 2006 őszén Budapesten is járt azzal az instrukcióval, hogy az őszödi beszéd kiváltotta zavargások helyszínein a rendbontók között hivatásos vagy szerződéses katonákat azonosítson - ismerteti a napilap.
A Magyar Nemzet szerint a Katonai Biztonsági Hivatal jelenleg azt vizsgálja, milyen szankciói lehetnek annak, hogy Cs. István bűntársai előtt leleplezte tartótisztjét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!