Kisiklott egy tehervonat kocsija Adonynál (frissítve)

FMH - Egy tehervonat egyik kocsija siklott ki hétfőn hajnalban az adonyi állomáson.

Szigeti Sándor

Éppen az állomásra érkezett be a teherszerelvény, amikor hajnali 3.40 órakor az  egyik kocsija két tengellyel kisiklott, s elzárta az Adony és  Pusztaszabolcs közötti vasúti pályát. A baleset során személyi sérülés nem történt. A sínekről leszaladó vagon visszaemelése miatt a felsővezetéket is áramtalanítani kellett, ezért  a Dunaújváros és Pusztaszabolcs közötti teljes szakaszon vonatpótló  autóbuszok közlekedtek.
Hétfőn délután még úgy volt, hogy a 14.37-kor Pusztaszabolcsra tartó szerelvény helyett is  autóbusz indul,  ám  addigra  sikerült  elvontatni a sérült vagont, és újra feszültség alá helyezték a pályát. A MÁV tájékoztatása szerint egészen  pontosan 13.50-től indult meg a közlekedés, így  az utasokat   a megszokott rend szerint induló  első szerelvény szállította el. Azonban azon a szakaszon, ahol a baleset történt,  a forgalom megindulása után is  biztonsági okokból   csak óránként húsz kilométeres sebességgel haladhattak át a szerelvények. Emiatt még öt-tíz perces késések előfordultak  a vonalon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!