Lesz-e minőségi fölény? A Vidi ma ötkor játszik

Székesfehérvár - Pénteken 17 órakor a Sóstói stadionban a Haladás legénysége ellen lép pályára a Videoton FCF együttese. A fehérváriak a találkozó esélyesei, a csapat győzni akar.

Silye Sándor

A két társaság tabellán elfoglalt helye  között jelentős a különbség, a Vidi a negyedik, amíg a Hali a 16. pozíciót foglalja el. A szombathelyiek hét közben a Győrszemere otthonában 2-1 (1-0)-ra nyertek és továbbjutottak. Csertői Aurél, a Haladás mestere szerint egy pillanatig nem volt kérdéses felforgatott csapatuk győzelme. A szakvezető elmondta:  néhány játékosával el kell beszélgetnie... 
A házigazda fehérváriaknak legutóbb elmaradt a ZTE elleni mérkőzésük, esetleges győzelmükkel a tabella élén állhatnának. Mit mondott Mezey György  vezetőedző arra a felvetésre, miszerint a papírforma az ő sikerüket ígéri, de ez csak a papírforma...
- Kötelező minden játékosnak tudomásul vennie, az esélyekkel élni kell! Az élcsapatnak  a saját otthonában  le kell győznie a sereghajtót! Nem készülünk külön taktikával a mai meccsre, az a lényeg, a saját játékunkat játsszuk, és a helyzeteket használjuk ki! A minőségi fölénynek meg kell mutatkoznia az eredményben! A Haladás is készül, Csertői Aurél jó edző, sikeresek akarnak lenni, és ez így normális. Még egy fontos dologról: kérjük a közönség türelmét, segítőkészségét. Kiegyensúlyozott a magyar mezőny, kell a hazai pálya, a  segítség a lelátókról - jelentette ki a mester.
A játékosok véleményét Nagy Dániel mondta el.
- Esélyesek vagyunk, és ez semmiképpen nem teher. Szerencsére ez  igaz a meccsek többségére, így ez ösztönöz bennünket. Hazai pályán  győznünk kell, de tisztában vagyunk vele, nehéz dolgunk lesz, az előttünk álló 90 perc aligha lesz sétagalopp. Jó csapat a Haladás, fiatalabb és rutinosabb játékosok ideális elegye az övék, jó az edzőjük is. Mai ellenfelünk jobb csapat annál, mint amit a jelenlegi helyezése sejttet. Ami a kihagyott helyzeteinket illeti, ezeknek alighanem mentális okai lehetnek. Az első elpuskázott lehetőség után csökken a koncentráció. Ennek a feloldását nem lehet edzésen gyakorolni, az adott játékos döntésén múlik, hogy mi történik a következő alkalommal - sorolta a kiváló játékos.  
Mezey Györgyöt a csapat összetételéről is faggattuk.
- Voltak, gondjaink,  Lázár sérüléssel, Elek betegséggel  küszködött. Hasonló csapatot tervezek, mint amilyet Zalaegerszegen szerettem volna a  pályára küldeni: Bozsovics - Lázár, Lipták, Vaskó, Andics  Nagy D., Sándor, Elkek, Vasziljevics - Alves, Nikolics (Vujavics) kezd. A keretben ott lesz Djordjics.  Mutumba  a Puskás Akadémia színeiben  nem győzött meg, majd a kupameccsen lehetőséget kap - ismertette terveit a mester.

A játék és a lelátó is legyen ultra!

Egyre markánsabb, rájuk jellemző játékot játszik a Videoton FCF. Sok mozgással őrölik fel az ellenfelet, kerülnek annak kapuja elé, s ezek végén rendre helyzettel lehet számolni. De az a helyzet: ez mit sem ér, ha nem értékesítik. A Vidi jó irányban halad a nagycsapattá válás útján. Jó a játékosállomány, megnyugtató a háttér. És ne feledkezzünk meg az ultrákról, remek, hűséges szurkolótáborukról. Mi kell még a győzelemhez? Igen, a gólok. Ezt tekintve is helyzetben vannak...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!