Felmentették a Sapa vezetőedzőjét

Székesfehérvár - A szakosztályvezetés hétfőn este megköszönte a Sapa Fehérvár AV19 EBEL-csapatát vezetőedzőként irányító Ulf Weinstock eddigi munkáját és ideiglenesen Énekes Lajos másodedzőt nevezte ki a helyére.

Bobory Balázs

Ulf Weinstock vezetőedzősködése tiszavirág-életűnek bizonyult Székesfehérváron. A svéd szakember hangzatos ígéretekkel, új taktikai repertoár vízionálásával, az offenzív jégkorong meghírdetésével érkezett a királyok városába, most  két és fél hónap közös munka után bukott emberként távozik.


- A pénteki, Linz elleni 6-3-as vereséget követően gyorsultak fel az események, azt azonban nem tudom megmondani, mi lett volna, ha nyerünk vasárnap Bécsben - mondta Ocskay Gábor, a fehérváriak szakosztály-igazgatója. - Az utóbbi napokban, hetekben többször boncolgattuk a gyengébb eredmények okát Ulf Weinstockkal együtt, de nélküle is, a szakosztály-vezetés tagjaival. Hangsúlyozom: nem a svéd trénert terheli egyszemélyben a felelősség. Az önkritikát először saját magam felé gyakorlom, nem volt szerencsés a szakember-választás a legutóbbi pontvadászatot követően. A játékosok közül többen is ludasak az eredménytelenségben, sok a gyenge teljesítmény. Keressük az új vezetőedzőt, akut problémát kell  villámgyorsan  megoldanunk, minden jégkorongos csatornán kutakodunk. Az utóbbi években elkényeztettük a drukkereinket, akik a linzi meccs után is megtapsolták a csapatot, majd Bécsbe is többszázan kísértek el bennünket. Nem élhetünk vissza a bizalmukkal, nem veszíthetjük el a saját csarnokunk varázsát, ahol  a korábbiakban szinte remegő lábakkal léptek jégre az ellenfelek.
A kispadot ideiglenesen ismét Énekes Lajos foglalja el, aki már jónéhányszor oltott tüzet, ha baj történt.
- Lali nagyon korrekt volt,  több, mint fél órát beszélgettünk, no nem azért, mert vonakodott volna elfogadni a felkérést - folytatta Ocskay. - Saját maga kérte, hogy a lehető leghamarabb találjunk új vezetőedzőt. Nagyon nehéz feladatot kapott, de három éve, Jan Jasko felállítását követően remek munkát végzett.
A szakosztály-igazgató nem felejtette el megjegyezni: reméli, az új mesternél mindenki tiszta lappal indul, azonban a játékosoknak a fejükbe kell vésni, hogy  innentől vékony jégen táncol az, akinek formája, hozzáállása tartósan a bajnokság első 12 fordulójában mutatotthoz hasonlít. Bízzunk benne, hogy az új impulzus, amit egy frissen kinevezett szakember hozhat, felrázza a társaságot.
Természetesen szerettük volna megszólaltatni az edzőváltásról magát az érintettet, Ulf Weinstockot, a svéd szakember azonban este elérhetetlen volt a telefonján. Ocskay Gábor szerint meglepte kirúgásának a ténye... Az elválás feltételeiről a következő napokban tárgyal a két fél.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!