Téli táj a tányéron

Címkék#tél#táj

Székesfehérvár - Amikor hideget vacsorál az ember, sokszor megelégszik egy fantáziátlan szendviccsel, amit gyorsan összedob a konyhapultnál. A tél azonban megihletheti a háziasszonyt...

S. Töttő Rita

Juhtúrós, virslis vacsorának indult a dolog, ám amikor elkezdtem a tányérra helyezni a hófehér juhtúrógolyócskákat, önkéntelenül az a hóember jutott eszembe, amit a ház előtt készítettek a gyerekek a minap. Miért ne készülhetne ebből a finomságból is hóember? A sapkája pirosarany lett, az orra napraforgómag, a szeme és a gombjai köménymagból készültek.


Ekkorra már össze volt vágva az uborka is, ebből különleges karácsonyfát készítettem: az egyre kisebb karikákat egymásra halmoztam, kicsit félretoltam a szeleteket, s egy kis mustárral díszt varázsoltam a tetejére. 
Került mellé petrezselyem és olívabogyó is, s hogy teljes legyen a téli táj a tányéron, sok-sok majonéz. Vidám vacsora kerekedett belőle.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!