Hiába egyenlített háromszor is a Fehérvár, a Jesenice két pontot rabolt

A tabella aljáról való elmozdulás jegyében szálltak harcba a kék-fehérek a vendég Jesenice ellen hazai pályán a "négypontos" találkozón, az EBEL 43. fordulójában.

Tóth Bence

Sapa Fehérvár AV19 - HK Acroni Jesenice 4-6 (2-2, 1-2, 1-2)

Székesfehérvár, 3100 néző. Vezette: Fussi, Hofstatter, Nagy.

Sapa Fehérvár AV19: Hetényi - Horváth, Tokaji, LADÁNYI 2 (1), Vas (1), Sofron (1) - Ackeström, Kranjc (2), Mihály 1, Johansson 1, Palkovics (1) - Durco, Orbán, Kovács, Holéczy, Benk - Jobb, Maklári, Tóth A., Vaszjunyin, Kiss. Vezetőedző: Kevin Primeau.

HK Acroni Jesenice: Fikrt - Pretnar 1, Werner, Magovac, ZIDAN 1 (1), Cavosie (2), Bayrack (1) - Nolan (1), Robar (1), SABOLIC 1(2), TICAR 1 (2), JEGLIC 1 (1) - Beckett, Erman 1, Kuralt, Hafner, Manfreda - Susanj, Brus, Dolinsek, Sodja. Vezetőedző: Heikki Mälkiä.

Kiállítások: 8 perc, ill. 10 perc

 

"A playoffba való jutás kulcsa a közvetlen riválisok ellen elért eredmény. Az Acroni ellen az év meccse következhet. Bízom benne, hogy hazai pályán be tudjuk húzni a két pontot és feljebb kapaszkodunk a tabellán." - hangoztak Kovács szavai a valóban kulcsfontosságú, négypontos találkozó előtt.

Nem tűntek megilletődöttnek a vendégek, már az első percekben jelezték: nem adják könnyen bőrüket, Hafner ólálkodott pimaszul Hetényi kapuja előtt. Az első komolyabb lehetőség a Ladányi-Sofron összjátékból sült ki kis híján, ám Fikrt résen volt. Tanácstalanul nézett maga elé Hetényi, miután a szlovének gólvágója Ticar, mesterien kiszabta a bal felsőt 0-1. Kétségtelen, ennél jobban nem tudta volna kicentizni lövését. A hidegzuhany nem fogta meg a Sapát, egy perccel később a 6. minutumban Ladányi szerzett a jobb oldalon korongot, ha pedig már a vendégek felkínálták a lehetőséget, élt is vele 1-1. "Csak nehogy a győzelmi kényszer mattolja a srácokat" - nyolc perc alatt nehéz lett volna ezt a szurkolói megállapítást igazolni, de tény: eladott korongok és az olykor szellős védekezés borzolta a kedélyeket. Ennél jobban már csak Zidan vezető találata, Durco őrizetében sem hibázott a Jesenice első sorának csatára 1-2. Hogy túlzottan ne lelkesüljenek fel a piros sapkások, arról a kisebb betegségéből felépült Mihály tett. A 17. percben Palkovics a jobb szélről centerezte be a pakkot, a remek ütemben érkező csíkszeredai születésű szélsőnek, aki nem teketóriázott, a jobb alsóba suhintott 2-2.

A szünetben az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia növendékei tartottak bemutatót. Lelkesedésük láttán megnyugodhattak a szimpatizánsok, hogy a Sapa utánpótlás bázisa biztos lábakon áll. Éppen ezért volt szomorú visszatérni a jelenbe, a Jesenice harmadszor is vezetést szerzett 59 másodperc elteltével: Erman a kék vonalról eleresztett lökete a jobb felsőig meg sem állt 2-3. A válasz hat perccel később érkezett: a bal szélen megiramodó Vas tette be a pakkot Ladányinak, akinek lövése Fikrt mamutjának hathatós segítségével a kapuban kötött ki 3-3. Csak nem akart megszületni a kék-fehérek nyugtató vezető találata, helyette ismét Malkila, finn mesterük csaphatott a magasba, Jeglic szerencsés gólja láttán 3-4.

A záró játékrészben 4 perc elteltével a buzdítás mellett a szurkolók már az égiekhez is fohászkodhattak: egy végsőkig kijátszott akció végén az elfekvő Hetényi mellett Pretnarnak már nem volt nehéz dolga 3-5. Kettős emberelőnynél óriási esélyt kaptak az Ördögök, Johansson ezt rögvest ki is használta 4-5. Az 53. percben 4 a 3 ellen támadtak a vendégek, Sabolic lőtte ki a bal felsőt 4-6. Hetényi hiába korcsolyázott le a végén, nem sikerült közelebb lopózni a szlovénekhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!