Nem volt elég a felelősségre vonás - egy kisfú kétszer lopott fát

FMH - Három fiatalt kaptak el az ercsi rendőrök szerdán falopás miatt. A legkisebb elkövető megismételte tettét, miután elengedték.

feol.hu

A rendőrök szerdán ellenőriztek három ercsi fiatalt. Egy 23 éves férfi és a vele lévő két kiskorú - egy 16 éves és egy 11 éves fiú - mintegy 160 kilogramm akácfát tolt egy kézi kocsin. A hatóság firtató kérdésére a tüzelőről kiderült, hogy azt az Ercsi Önkormányzat tulajdonában lévő területről lopták el.

A fiatalokat a rendőrök előállították és kihallgatták, majd a felnőttet és a fiatalkorút a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették. A 11 éves kisfiút – korára tekintettel – szabadon engedték.

Ő azonban másnap, 13 éves társával visszament ugyanarra a területre, és ezúttal 100 kilogramm fát lopott el, amit ugyanúgy kézi kocsival szállítottak. A járőrök csütörtökön is elfogták őket, majd mind a kettőjüket bevitték a rendőrőrsre, ahol elszámoltatták őket. Korukra való tekintettel azonban felelősségre nem vonhatók.

Az az ercsi férfi azonban, aki 40 kilogramm lopott fával bukott le, őrizetben van, szabálysértési eljárás indul vele szemben - tudtuk meg Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivőtől.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!