Kétségek, félelmek az enyingi gimnázium sorsa miatt

Enying - Az elmúlt hónapokat az aggódás jellemezte a mezőföldi kisvárosban. Szülő, diák és tanár nem tudja, mit hoz a holnap. A szakszervezet, a közalkalmazotti tanács és a szülői közösség csütörtök esti fórumán megtelt a tornaterem.

V. Varga József

Mindenki válaszokat várt kérdéseire. A mostani hetedikesek felálltak a széksorok között, és azt mondták: enyingi gimnazisták szeretnének lenni. A felcsattanó taps a reménynek szólt. A gimnáziumot 30-40 millió forintos hiánnyal képtelenség működtetni - hangsúlyozta a polgármester. 
- Igaz, a döntés megszületett, de a testület nem kívánja tűzön-vízen át megszüntetni középiskoláját - tette hozzá Pintér György. 
 - A gimnázium fenntartását, ha úgy alakul, átveszi a megye - nyilvánította ki Molnár Krisztián hivatalvezető, aki Vargha Tamást, a megyei közgyűlés elnökét képviselte. További működtetése viszont szóba sem kerülhet.
- Ha a testület mereven ragaszkodik eddigi álláspontjához, azzal nemhogy a holnapot nem menti meg, de a holnapután létét fenyegeti - emelte ki Varga Gábor, a déli térség országgyűlési képviselője. A gimnázium megmaradásáért mindenkinek együtt kell tennie lelkiismerete szerint - húzta alá. A város polgármestere kifejtette: Bedi Andrea igazgatóval közösen, a tanulói létszámot növelve, vonzóbbá szeretnék tenni az intézményt. Tervezik a kommunikáció és a rendészeti szak bevezetését, s tárgyalások kezdődtek szakképző iskola indításáról is.
 A sötét fellegek ellenére úgy tűnik, lesz jövő...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!