Sértődés helyett cselekvés

Székesfehérvár - Hazánk EU-s elnökségének eltelt hónapjait is értékelte sajtótájékoztatóján Herczog Edit.

Kocsis Noémi

Herczog Edig Európai parlamenti képviselő hétfői sajtótájékoztatóján  - május 9-e, az Európa Nap apropóján -  többek között arról is beszélt, az Unió nem érdek-, hanem értékközösség, a tagállamok közötti legfőbb békefenntartó eszköz. Éppen ezért disszonáns az az egységes szemléletmóddal szembemenő gyakorlat, hogy Magyarországon nem ünnep, nem munkaszüneti nap a II. világháború lezárását és egyben az EU létrehozását jelentő dátum - tette hozzá a képviselő.
- Ha a magyar elnökséget értékeljük, önmagában ellentmondást és kettőséget jelent, hogy a miniszterelnök azt hangsúlyozza beszédeiben, hazánk a lehetséges haszon reményében csatlakozott. Problémásnak látom azt is, hogy fontos sikereink egyszerűen nem látszanak, mert a jelenlegi politikai elit egyfajta - a médiatörvényt, alkotmányozást is tartalmazó - politikai szósszal önti le azokat. Sajnálatos, hogy a főbb döntések rendre csúsznak, több már nem a magyar elnökségség alatt születik majd meg.
A magyar elnökség fél évéből még két hónapnyi idő van hátra, de ezalatt nem hátradőlni és megsértődni kellene, hanem végre belelépni a valós döntéshelyzetekbe - tette még hozzá Herczog Edit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!