Százezer doboz csempészett cigaretta

Bábolna - A szállítmány hivatalosan ásványvíz volt, a rejtekhelyen viszont jelentős mennyiségű cigarettára leltek a vámosok.

Kovalcsik Katalin

Közel tízezer karton, százezer doboz cigarettát próbált Örményországból Németországba csempészni két férfi, akiket a Komárom-Esztergom megyei pénzügyőrök az M1-es autópálya Bábolna melletti pihenőhelyénél állítottak meg - kaptuk az információt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóosztályától. A külföldi rendszámú teherautót német férfi vezette, utasa örmény állampolgár volt.
A szállítmány hivatalosan 14 ezer 400 üveg ásványvízből állt, de a tetőszerkezet alóli rejtekhelyről nagy mennyiségű, magyar adójegy néküli örmény zárjegyes cigaretta került elő. Az eljárást ezután a telephelyen folytatódott, ahol a teherkocsi és pótkocsija oldalfalából további cigarettás kartonok kerültek elő.
Az adózás alól elvont dohánytermék birtoklásával és szállításával a sofőr és utasa a gyanú szerint visszaélés jövedékkel bűncselekményt követett el, mégpedig jelentős mértékben, mivel a cigaretta értéke több mint 58 millió forint. Ha a gyanú bizonyítást nyer, az elkövetők kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók. A pénzügyőrök feljelentést tettek a régió bűnügyi igazgatóságán, az őrizetbe vett két férfit átadták a nyomozóknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!