Újra éterben a katolikusok

Székesfehérvár - A főváros után hétfőtől a megyeszékhelyen is újra hallható január közepéig a Magyar Katolikus Rádió. A helyi szerkesztőség napi 6 órányi önálló műsort készít.

Lukács Károly

Hétfőn sajtótájékoztatón ismertették a Magyar Katolikus Rádió székesfehérvári beindítását. A rádió hét és fél évvel ezelőtt kezdett sugározni középhullámon, az egész Kárpát-medencében hallható volt. A középhullámi frekvencia azonban túl költséges volt a katolikus egyháznak. Az év eleje óta a fővárosban és körzetében fogható. Az országos közműsor-szolgáltatóként működő rádió augusztus 1-je óta URH-frekvencián hallgatható Székesfehérváron is, a 96.1 megaherzen.
Spányi Antal megyés püspök, a rádió vezérigazgatója elmondta: a műsor háromegyedét a fővárosi anyagok alkotják, a fehérvári  munkatársak azonban napi 6 órányi helyi anyagot állítanak elő.
- A műsor java a fehérváriak lelkét gazdagítja. A jelentős közszolgálati tartalom mellett a hitélet csak szűkebb műsoridőre korlátozódik.
Radetzky András, vezérigazgató-helyettes úgy fogalmazott, a rádió egész karakterét áthatja az egyházi eszme, a keretet a liturgia és az imádság adja. A szakmai vezető két különlegességre, egy  hírmagazinra és egy helytörténeti műsorra hívta fel a figyelmet. A helyi műsorok  koordinálásával Csitáry-Hock Tamást bízta meg a vezetés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!