28 milliós adótartozás eladott autók miatt

FMH - Több mint félszáz autót értékesített adófizetés nélkül az a magánszemély, aki ellen minap tett feljelentést az adóhatóság. Az illető a regisztrációs adón "akadt fenn".

Klecska Ernő

A feltárt adatok alapján az adózó saját nevében az Európai Közösség más tagállamából szerzett be gépjárműveket, amelyek után a belföldi forgalomba helyezéséig regisztrációs adót kell fizetni. Az illető ezt többször meg is tette,  a vámhatóság rendelkezésére álló és az adóhatóságnak átadott dokumentumok alapján az adóhatóság megállapította, hogy a magánszemély az ily módon beszerzett gépjárműveket továbbértékesítette, összesen 58 alkalommal - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága.
Mivel e tevékenységgel az adózó üzletszerű kereskedelmet folytatott, de a vállalkozói tevékenységhez szükséges adószámmal nem rendelkezett, bejelentkezési és adófizetési kötelezettségét sem teljesítette, több mint 28 millió forint adót nem fizetett meg. A NAV közel ugyanekkora adóbírságot és késedelmi pótlékot szabott ki, s megtette a büntetőjogi lépéseket is. A NAV kiemelt figyelmet fordít a bejelentés nélkül gazdasági tevékenységet végző magánszemélyekre -  tudtuk meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!