A lehető legjobb helyre kerültek a könyvek a Szórád iskolából

Beregszász/Dunaújváros - Jó helyre került a bezárt Szórád Márton Általános Iskola könyvtárának maradéka - közölte a hírt szombaton a Dunaújvárosi Hírlap. Most elmondjuk, hogy hogyan és hová.

Dunaújvárosi Hírlap

Határokon átnyúló, sokszereplős történet ez, ezért előfordulhat, hogy nem sikerül mindenkit néven neveznünk, akinek része volt benne. Amikor a szerkesztőségben hírét vettük, hogy bizonytalanná vált a könyvtár maradékának sorsa, döntöttünk: meg kell menteni a könyveket. Ám ez nem elég, el is kellene juttatni azokat valahová, ahol nagy szükség van rájuk.

Az önkormányzatnál hamar rábólintottak az ötletre, mi pedig a célállomás kiválasztása közben egy utóbb ugyan falsnak bizonyult félinformáció nyomán, de felvettük a kapcsolatot az ISD Dunaferr Zrt. pr-főosztályvezetőjével, Várkonyi Zsolttal. Aki semmit nem tudott az elvben létező kárpátaljai megkeresésről, de miután a cégvezetés szinte kérdés nélkül is igent mondott a segítségre, gyakorlatilag átvette tőlünk a logisztikai irányítást. Beindult a gépezet, diplomáciai szinten is, az ungvári főkonzul egyengette beregszászi kollégáival a könyvek útját, aminek jelentőségére csak a schengeni határon ébredtünk már rá: mi egy Európai Unión kívüli országba szállítunk könyveket. Ha ők nem segítenek, talán még ma is a határon körmöljük a vámpapírokat...

A teljes cikk ide kattintva olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!