Gázolajlopásra rendezkedett be a román kamionos csapat

Gárdony, Székesfehérvár - A rendőrök tetten érték azt a négy férfit, akik gázolajat loptak. A bíróság csütörtökön meghozta az ítéletet.

Kovalcsik Katalin

Az M7-es autópálya melett, a pákozdi pihenőhelyen álldogált két lengyel rendszámú kamion. A gépkocsivezetők pihentek. Az egyik román kamion a kocsik mellé állt, a másik mögéjük, majd megkezdődött az akció. A román kamionok  vezetői és váltótársaik  megoldották az üzemanyagfelvételt, átszivattyúztak hatvanöt liter gázolajat a saját kocsijuk tankjába. Tetten érték őket, a bíróság ítéletet hozott.

A gárdonyi kapitányság  rendőrei érték tetten a gázolajtolvajokat az M7-es parkolójában, foglalta össze  történteket  Gieszné Boda Orsolya,   a Fejér Megyei Bíróság szóvivője.    Az eset augusztus 24-én történt,   a négy férfit őrizetbe vették, harminc napot  töltöttek a fogdában.  A román állampolgárságú  gépkocsivezetőket alkalmazójuk  olaszországi fuvarba küldte, de gyakorlatilag  pénz nékül, oldják meg a tankolást.  Ehhez valaki hozzásegítette  őket, mivel a román kamion fülkéjében - a rendőrök a rajtaütésnél  - beépítve találtak egy elektromos szerkezetet, amelynek  segítségével megoldották a tankolást, lefeszítették a tanksapkát, átszivattyúzták a gázolajat.   Az ügyészség lopás bűntett  vádjával állította bíróság elé a román állampolgárokat, akik Magyarországon még nem voltak büntetve.
A gyorsított eljárással bíróság elé állított  négy férfi közül kettőt társtettesként,  kettőt bűnsegédként ítélt el a fehérvári városi bíróság. A két társtettest 10 hónapos szabadságvesztésre ítélték, a két bűnsegéd büntetése nyolc hónap  börtön.  A bíró három évre fefüggesztette az ítéletet, amely jogerős. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!