Testvérvárosi művészek

Székesfehérvár - Három Schwäbisch Gmünd-i képzőművész munkái láthatók a Pelikán Galériában. Ketten a megnyitón is ott voltak.

Szabó Zoltán

Alkie Osterland    üvegművész és Albrecht  Vogel    grafikus   eljött a péntekimegnyitóra,  Erhard Dollt  festőművészt pedig művei  képviselik  a  Pelikán Galériában.    A két testvérváros  nevében Cser-Palkovics András   fehérvári polgármester  és  Joachim Bläse, a német    város  alpolgármestere mondott köszöntőt.     Majd aláírták   Székesfehérvár és Schwäbisch Gmünd húszéves testvérvárosi kapcsolatait megerősítő dokumentumot.

A horvát testvér-, illetve partnervárosok, Zadar és Biograd küldöttsége az elmúlt években rendszeresen részt vett a fehérvári Lecsófesztiválon. Az idei évet sem hagyták ki, a Székesfehérvári Horvát Kisebbségi Önkormányzattal közös csapatot alkotva főztek a rendezvényen. A zadari küldöttséget Dražen Grgurović alpolgármester vezette, vele tartottak a város turisztikai bizottságának tagjai, illetve egy ötfős zadari női kórus fellépett a Lecsófőző Vigasságon. A partnerváros Biograd hétfős delegációt küldött Székesfehérvárra Ivan Knez polgármester vezetésével, ők tapasztalatszerzés céljából pénteken megtekintették az Alba Ipari Zónában található inkubátorházat, és érdeklődtek Székesfehérvár európai uniós projektjei iránt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!