A jövőről szavaz a megyei testület

Székesfehérvár - A megyei önkormányzat csütörtökön hoz határozatot arról, átadja-e vagyonát és intézményeit az államnak. Ez az útja a konszolidációnak.

Tribolt Lajos

Soronkívüli ülést tart holnap  a megyei közgyűlés. A honlapjukra ma napközben felkerült anyagok szerint a testület tájékoztatót kap a megyei elnökök és a kormányfő közötti politikai szándéknyilatkozatról, illetve a testület elé kerül a határozati javaslat, amely zöld utat ad az önkormányzati intézmények és vagyon állami kézbe adásának. A holnapi határozati javaslat szövege: Fejér Megye Közgyűlése megtárgyalta a Javaslat a Fejér Megyei Önkormányzat  konszolidációját megalapozó közgyűlési állásfoglalás kialakítására című  előterjesztést és az alábbi határozatot hozza:   A közgyűlés egyetértve a helyi közigazgatási rendszer megújítását, egyidejűleg az önkormányzati feladatok újradefiniálását célzó törekvésekkel,  a megyei önkormányzatok konszolidációjára iranyúló intézkedéseket meghatározó alapelveket  rögzítő  jelen előterjesztés mellékletét képező szándéknyilatkozatot megismerte és azt támogatja.  Felhatalmazza elnökét, hogy a konszolidációs eljárás során, a további szükséges  egyeztetések lefolytatása, intézkedések megtétele kapcsán ezen Szándéknyilatkozat  mentén és figyelembevételével járjon el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!