Megyén belüli rangadóra készül az Alcoa

Székesfehérvár - Vasárnap 15 órakor kezdődik a Köfém Sportcsarnokban az Alcoa FKC és a Dunaújváros közötti NB I-es Fejér megyei női kézilabda-rangadó. Érvényesül a papírforma?

Matók János

A 6. forduló mérkőzéseit rendezik a hét végén, s ezen belül vasárnap 15 órakor kezdődik a Köfém Sportcsarnokban az Alcoa FKC-Dunaújváros Fejér megyei rangadó. Amely minden alkalommal óriási presztízzsel bír, bárhol is álljon a tabellán a két csapat. Ami azt illeti, most a fehérváriak helyezése a jobb: 5 ponttal a tabella 7., amíg az újvárosiak 2 egységgel a 10. helyét foglalják el. Ám az is tény, hogy az előre hozott mérkőzések miatt az FKC eddig már 7 találkozón van túl, amíg a Dunaújváros ténylegesen is 5 mérkőzésen volt érdekelt.  Viszont a papírforma - nem csak a hazai pálya előnye miatt - a hazaiak mellett szól.
- Szerdán ott voltam Érden, az FKC mérkőzésén, de többször is láttam őket. Bizony, nagyon gyors csapatról van szó, erre kell alaposan felkészülnünk  - kezdte esélylatolgatását Gulyás István, a Dunaújváros vezetőedzője, majd így folytatta: - De nem  csak a gyorsaságuktól, Triscsuktól és Tilingertől is tartani kell. Nincs mese, fel kell venni a kesztyűt a fehérváriakkal, akik a KEK-ben is érdekeltek voltak. Nekünk hosszúnak tűnt a bajnoki szünet, amelyet  főként fizikai képzéssel  és labdás edzésekkel próbáltunk  áthidalni. A legutóbbi bajnoki meccsünkön, a Szekszárd ellen a támadások során nem, de védekezésben voltak gondjaink. Masszívabbnak, agresszívabbnak kell  lennünk hátul, hiszen egy nagyon éles meccs vár ránk vasárnap. Felkészülten várjuk a rangadót, csapatomat frissnek érzem. Szerencsére Ferling is felépült, s ez a csapategységünk szempontjából sokat jelent.
 
Fehérvári kollégája, Mihály Attila is nagyon várja a holnapi mérkőzést, ahol csapata győzelmére számít.
- Minden megyei rangadó nagy csatát hoz, s meglátásom szerint ez vasárnap is így lesz. Riválisunk évek óta stabil és jó kézilabdát játszik, vannak erősségei, de persze gyöngéi is egyaránt. Mi elsősorban arra törekszünk, hogy a mostanában mutatott játékunkból eltüntessük a hibákat, ami javíthat az eredményességünkön. Ez nagyon fontos tényező, miként az is, hogy megakadályozzuk az újvárosi csapat nagyon jól működő párkapcsolatait a játékban. Ami kollégám meglátását illeti, valóban szeretünk, szeretnénk most  gyorsan kézilabdázni. A lányoknak hinniük kell a saját játékukban, s ha  így lesz, akkor sikerrel járhatunk. Persze   nem feledhetjük, hogy nyolc napon belül ez lesz immár a negyedik tétmérkőzésünk, s ez fizikálisan és mentálisan  is nagyon komoly terhelést jelent. Mivel lennék elégedett? Természetesen a győzelemmel, s az azzal járó két ponttal, hiszen ez az alapvető célunk. Jól és óriási szívvel kell játszanunk a Dunaújváros ellen, ez is elvárás a részemről - mondta az FKC szakvezetője.

A fentiek alapján izgalmas összecsapásra számíthatnak a nézők,  ami a lényeg: a két pont Fejér megyében marad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!