Áprilisi elnöki vizit Fejér megyében

Fejér megye - Hónapról hónapra idézzük fel azokat az eseményeket, amelyek a legjobban felkeltették olvasóink figyelmét a 2011-es évben.

Tihanyi Tamás

Felemelő pillanatokkal ünnepelték meg áprilisban Mezőfalván az egykori Hercegfalva alapításának 200. évfordulóját. Az eseményre a kitelepítettek is hazaérkeztek, még a távoli Kanadából is megjött hét egykori helyi lakos. Néhány nappal később egy hasonló esemény volt Mányon, ahol az 1946-os kitelepítés 65. évfordulójára emlékeztek.
Csókakői lakásában egyik hozzátartozója holtan talált egy 23 éves nőt. A gyanúsítottat  az egykori férjet  néhány nappal később elég nagy hajsza után elfogta a rendőrség.
Áprilisban leváltották Vasvári Csabát, a székesfehérvári Vörösmarty Színház addigi igazgatóját. Azóta megbízott vezető irányítja az intézményt.
Egy pisztollyal 52 éves korában öngyilkos lett Tóth László, Dunaújváros korábbi, gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere. A haláleset az egész várost megrázta.
Sorozatos botrányok mellett elkezdődött Tóásó Előd ügyében a meghallgatás. Áprilisban volt két éve, hogy megölték több társát egy rajtaütés során a bolíviai kommandósok. Néhány nappal ezelőtt az ENSZ egyik bizottsága arról értesítette a férfi Száron élő nővérét, hogy azt követelik a bolíviai hatóságoktól, Elődöt engedjék szabadon.
 Áprilisban a megyébe látogatott Schmitt Pál köztársasági elnök. Több városban járt, elsősorban az egészségügy gondjaival ismerkedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!