Egyelőre nem nyitnak ki a kiállítóhelyek

Székesfehérvár - Ezen a héten nagy valószínűséggel nem nyitnak ki a Fejér Megyei Múzeumok Igazgatósága kiállítóhelyei, tudtuk meg Izinger Katalin művészettörténésztől, a kiállítási osztály vezetőjétől.

Szabó Zoltán

Ez annyit jelent, hogy sem a Fő utcai rendház, sem az Országzászló téri épület, de a Fekete Sas Patikamúzeum és Megyeház utcai kiállítóhelyek sem fogadnak látogatókat. Kivéve a Csók István Képtárat, ahol megtekinthető a Fejér megyei képző- és iparművészek őszi tárlata. (Az épületen osztozik a megyei könyvtár és a képtár, ezért nem lehet bezárni, és két teremőr túlórában dolgozik ott.) A többi azonban egy ideig zárva lesz, miután nem sikerült megoldani a teremőrök foglalkoztatási problémját, amelyről egy hónappal ezelőtt beszámoltunk.
Egyelőre bizonytalan, hogy mikor születik meg a megoldás.

December 5-én még úgy tájékoztattak a múzeum részéről, hogy remélik, három nap múlva kinyithatnak. A bezárás oka az volt, hogy lejárt az alkalmazottak szerződése, és meg kellett volna azokat hosszabbítani. Részletek itt!

A múzeum igazgatója utólag reagált cikkünkre. Részletek itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!