Nyugdíj - Bármennyit kereshet mellette

Székesfehérvár - A nyugdíj mellett lehet dolgozni, a kereset is bármennyi lehet - hangzik a szakértő válasza.

Tribolt Lajos

- 1948-ban születtem, 2008-tól vagyok nyugdíjas és 2011.decemberében munkába álltam. A nyugdíjam mellett én csak a minimálbér másfélszeresét kereshetem? - kérdezte olvasónk. Bartucz Sándor nyugdíjbiztosítási igazgató válaszol:
- Nem! Mivel 2010-ben betöltötte az öregségi nyugdíjkorhatárt (62. életév), az öregségi nyugdíjának folyósítását már nem érinti az ön keresőtevékenysége, tehát bármennyi lehet a keresete, emellett az öregségi nyugdíja is jár önnek.
  Egy másik olvasónk a  január 2-i számunkban megjelent összefoglaló táblázatunkról  megjegyezte, hogy abban a nők 40 évi jogosultsági időn alapuló öregségi nyugdíja 2012-től pontatlanul, korhatár előtti ellátásként szerepel. 
 Köszönjük a jogos észrevételt! Az összefoglaló táblázat szerkesztése során a nők 40 évi jogosultsági időn alapuló öregségi teljes nyugdíját célszerűbb lett volna külön feltüntetni. Tehát a 2011. december 31-én a nők részére  40 évi jogosultsági idő alapján folyósított  öregségi teljes nyugdíjak jogcíme nem változott, azt 2012. január 1-jétől továbbra is öregségi teljes nyugdíjként folyósítják, nem  korhatár előtti ellátásként.

Korábbi cikkeink a nyugdíjszabályokról itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!