Egységes eskütétel az árvízi védekezés jegyében Szabolcsban

FMH - A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi szakemberei a szabolcsi Tuzséron segíthetnek majd, ha árvíz lesz. Veszélyhelyzetben irányításukkal több mint 100 polgári védelmi szolgálatra kijelölt állampolgár látja majd el feladatát, akik szombaton tettek ünnepélyes esküt.

feol.hu

A Polgári védelem világnapja alkalmából március 3-án, szombaton ünnepélyes eskütételre került sor Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 19 településén, valamint Nyíregyháza főterén. A rendezvényeken a polgári védelem önkéntes és köteles szervezeteinek állománya, közel 2000 polgári védelmi szervezetbe beosztott vett részt.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a megyei igazgatóságok részére az árvízi védekezésre való felkészülés keretében kijelölte az úgynevezett felelősségi körzeteket. Az ünnepélyes eskütételben résztvevő tizenkilenc településre ennek alapján egy-egy meghatározott megyéből érkeztek a katasztrófavédelem hivatásos állományú polgári védelmi szakemberei, és szükség esetén ebből az adott megyéből jön majd árvízi segítség is.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot Tuzsér település és körzete védekezési feladatainak irányítására jelölték ki. Szombaton a néhai Lónyai uradalom központja, a Tuzséron található Lónyai kastély adott otthont az ünnepségnek, melynek udvarán több mint 100 települési polgári védelmi szolgálatra kijelölt állampolgár tett esküt.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot Nagy Lajos mk. tű. alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő, Lóki Richárd okl. tű. százados, a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője, Udvardi János tű. százados, a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője és Reményi Zsuzsanna tű. hadnagy képviselte - számolt be kedden Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!