Közel 300 ezer követő

6 órája

Körmösből influenszer – a seregélyesi anyuka humorát vitte sikerre

Vivkónak közel 300 ezer követője van a közösségi oldalakon, pedig videói nem szólnak testiségről, káromkodásról, meghökkentésről, nem erőlködik túlgondolt tartalmakkal. Helbig Vivien egy kis Fejér vármegyei település körmös szalonjában egyensúlyoz a helyi közösség és a nagyvilág között. Hiteles, vicces és üdítő tartalmaival fogja meg a közönségét.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Egy állat vagy! – írtam Vivkónak nemrégiben az interneten. Persze kontextusából kiragadva ez az üzenet akár sértő is lehet, de ő pontosan tudta, miért írom ezt. A púderrózsaszín hajú, tengerkék szemű lány, tele tetkóval mára igazi tartalomgyártó TikTokerré nőtte ki magát, akinek, üzenetemet megelőző rövid videója a Nagyfiúk című film egyik jelenetét idézi. Az óriási színes műkörmökről (is) szóló tartalom csak annyit ígér, hogy pár percre kikapcsol és megnevettet. Így van ez a többi videójával is, ezért is lehet rákattanni. Merthogy Vivkó – azaz Helbig Vivien – körmösként dolgozik, így a szolgáltatóiparban tapasztaltakat menti át online tartalmaiba. És olyan jól csinálja ezt, hogy nem csak a szépségipart jól ismerő nők szeretik, hanem a férfiak is. „A műköröm kb. annyira érdekel, mint a rézusz majmok étkezési szokásai, de ez nagyon jó!” – írta is neki egy férfi hozzászóló.

Helbig Vivien online tartalomgyártó és körmös, akinek szalonja Seregélyesen található
Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Körmösből influenszer

Vivien kíváncsivá tett, így meglátogattam őt seregélyesi szalonjában, ahol elmesélte, hogy lett körmösből TikTokker.

– Érdekes dolog ez, mert mind a két folyamat – az, hogy körmös és az, hogy influenszer legyek –, a gyerekeimnek köszönhető – mondja a 32 éves Vivien, akinek két gyermeke is van. – Első gyermekem születésekor szerettem volna olyan elfoglaltságot, ami otthon végezhető, amit szeretek. S mivel mindig is szerettem festeni, rajzolni, így kézenfekvő volt, hogy körmös leszek. Tíz évvel később pedig, amikor a második gyermekem megszületett, elkezdtem a videós tartalomgyártást. A kicsi nagyon jó gyerek volt, így ráértem videókat készíteni. A humor mindig része volt az életemnek, ezért a videóimat is vicces tartalmaknak szántam, és persze belecsempésztem a saját tapasztalataimat – a vendégekkel való kommunikációt, a munkámat –, persze mindig pozitívan, úgy, hogy az soha ne legyen sértő.

Üde humor: követők ezrei

Olyannyira volt kereslet Vivien stílusára, tartalmaira, hogy két év alatt jelentős követőtáborra tett szert. A 32 éves fiatal anyuka ugyanis az a felnőtt, sőt, már szülőként is jelen lévő generáció, akinek ez a típusú online jelenlét nemhogy nem idegen, de már természetes. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne kellett volna keményen megdolgoznia a 170 ezres TikTok, a 85 ezres Facebook és a 27 ezres Instagram követőért. Az introvertált, befelé forduló lányból, sok tanulás és tapasztalás után lett ismert influenszer, aki mára természetesen mozog, beszél és alkot a kamera előtt. De hogy mégis hogy alakult Vivien élete, hogyan volt képes seregélyesi szalonjából országos ismertségre szert tenni?

– Székesfehérváron születtem, de sokáig kint éltem Németországban. Édesanyám ugyanis német, nagymamám magyar, így mondhatni, kétnyelvű családban nőttem fel. Sokat költöztünk mindkét országban, így sok iskolába is jártam. Nagymamám viszont tősgyökeres seregélyesi volt, itt is született. Ő is kint élt velünk, ám honvágya volt, így haza költözött, mert azt mondta, neki ez az otthona. És valahogy mindannyian jöttünk utána. Mama vitt tehát mindenkit, így kerültem Seregélyesre – meséli és közben kiderül az is, mit érzett az első videók készítésekor. – Tény, hogy 32 évesen még nem vagyok öreg, de azért tudjuk, hogy az „influenszerkedés” a huszonéves korosztály terepe. Éppen ezért kezdetben számomra is kicsit idegen volt a kamera előtti bohóckodás. Fura volt a saját hangomat hallani, ezért volt az, hogy az első videóimat hangeffektekkel készítettem. Mára ezt már elengedtem, a saját hangomat is megismerheti a közönségem, nem zavar. Nagyjából két éve kezdtem el aktívan tartalmat gyártani, s hamar kiderült, hogy a humoros vonal nagyon megy. Ezt követően persze volt egy adag tudatosság, sok tanulás és munka is a háttérben, hogy minél többekhez eljussak.

Helbig Vivien online tartalomgyártó és körmös, akinek szalonja Seregélyesen található
Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Seregélyesi szalonból tartalomgyártó helyszín

Vivien így mára elérte, hogy elsősorban influenszer, s csak ezután körmös. Szalonja is épp annyira tartalomgyártó helyszín, mint a szép körmök műhelye. Cégek keresik, mert számítanak a tartalmai – ő pedig megválogatja, kikkel dolgozik együtt, mondja. Megteheti, hogy csak azt csinálja, csak olyanokkal működjön együtt, akikben és amiben hisz. Mi ez, ha nem a siker 21. századi fokmérője?

– Jelenleg nagyon jól érzem magam, persze mindig van tovább és tovább. De a lényeg számomra maga a folyamat: az, hogy szeretek emberekkel dolgozni, szeretem őket megnevettetni!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában