Jubileumi tárlat fehérvári fotósoktól

Székesfehérvár - A Székesfehérvári Fotóklub az idén ünnepli fennállásának 55. évfordulóját. Ez alkalomból rendeztek most tárlatot, amely szerdán délután nyílt meg a megyei művelődési központban.

Koppán Viktor Dávid

A több mint fél évszázados fotóklub 18 tagja közel 70 fotográfiával tisztelgett a fényképészet művészete előtt. A megnyitón a klub alapítója és évtizedeken át vezetője, Nagy Ottó Sándor beszédében hangsúlyozta a több évtizedes múlt elvitathatatlan jelentőségét, hiszen a fehérvári klub jelentős részt vállalt a későbbi MAFOSZ (Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége) létrehozásában, megszervezésében is. 
Az aranydiplomás fotóművész leszögezte: a sok évtizedes fennállás és a magyar fotográfia művészi szinten való működtetése egyértelműen az alkotó tagoknak köszönhető. A most nyílt kiállítás a Fejér Megyei Művelődési Központ-Művészetek Háza harmadik emeleti galériájában tekinthető meg. A képek között megtalálhatók a természetfotóktól kezdve a zsánerfotókig többféle stílus és műfaj remekei.
Pósfai Attila, a klub új elnöke a megnyitón megragadta az alkalmat, és az apropót felhasználva a képekkel köszöntötte nőnap alkalmából a gyengébbik nemet is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!