Az MSZP szerint újabb sarc a tranzakciós adó

Székesfehérvár - A fehérvári szocialisták maximálisan ellenzik az úgynevezett tranzakciós adót, amelyet a csekkes befizetések után, az automatából történő pénzkivétel, és a kártyával történő fizetés után is levonnának.

Tribolt Lajos

Knizse Gyula önkormányzati képviselő mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a tervezett adó a székesfehérvári lakosok éves jövedelmét akár több tízezer forinttal is megterhelheti. Felháborítónak tartják ugyanakkor, hogy a gazdagok a külföldi bankszámlákkal, külföldön bejegyzett cégekkel ezt is megúszhatják. Az új adó ugyanakkor növeli majd a készpénzforgalmat, így a szürkegazdaságot is. Ezért felszólítják a fehérvári országgyűlési képviselőket, hogy ne járuljanak hozzá a lakosság újabb megsarcolásához, s az elhibázott gazdaságpolitikai döntéseiket ne a lakosság nyakába varrják. Inkább egyezzenek meg az unióval és az IMF-el a kisemberek boldogulásának érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!