Le a kalappal

2018.02.04. 16:33

Derekasan küzdött Fucsovics, de Goffin bizonyult jobbnak

A magyar teniszező minden tudását bevetette a belga David Goffin ellen játszott meccsen, és bár legyőzték, mégis emelt fővel távozhatott a pályáról.

Liege, 2018. február 4. Fucsovics Márton a belga David Goffin ellen játszik a tenisz Davis-kupa világcsoportja nyolcaddöntőjének Belgium – Magyarország összecsapásán Liege-ben 2018. február 4-én. (MTI/EPA/Julien Warnand)

Fucsovics Márton 7:5, 6:4, 3:6, 6:2-re kikapott David Goffintől vasárnap a liege-i Davis Kupa-nyolcaddöntőben, ezzel a belgák 3-1-es összesítéssel továbbjutottak a negyeddöntőbe, míg a magyar válogatottra osztályozó vár szeptemberben.

A párharc csúcstalálkozóján a tavalyi ATP-világbajnokságon finalista Goffin 4:2-re elhúzott, de a csütörtökön 26 éves magyar kiegyenlített, ám 5:6-nál ismét elvesztette a szerváját, ami az első szettbe került. A második játszma kiegyenlített küzdelmet és remek Fucsovics-pontokat hozott, ám a vendégek vezére 5:4-nél ismét elbukta az adogatását, és szűk másfél óra elteltével már dupla szetthátrányban volt.

Az Australian Open nyolcaddöntőse azonban nem adta fel, és fogcsikorgató csatában, egy ízben láb közötti átemelést ütve 6:3-mal szépített.

Goffin a magas színvonalú negyedik szettben ismét igazolta klasszisát, szórta az ászokat, kétszer is brékelt, 4:1-ről pedig már nem volt visszaút. A találkozó 2 óra 35 percig tartott, a tét nélküli ötödik mérkőzést már nem játszották le.

Fucsovics a meccs után közölte, mindent kiadott magából a világ egyik legjobbja ellen:

„Az első két szett egy-egy brékkel ment el, úgyhogy másként is alakulhatott volna. Többször visszajöhettem volna a meccsbe, de Goffin azért áll elöl a világranglistán, mert ilyenkor előhúzza a szerváját. A harmadik szettben átment rajtam a fáradtság, labdabiztosabb lettem, de végül nem sikerült”

- mondta az M4 Sportnak. Hozzátette: szépen helytállt a csapat, jön a folytatás, és szeretné, ha a válogatott nem esne ki a világcsoportból.

Goffin úgy összegzett, hogy Fucsovics nem volt könnyű ellenfél, keveset hibázott, keményen ütött, ezért nehéz volt megtalálnia a ritmust.

A tét nélküli ötödik mérkőzést eredetileg nem játszották volna le, ám a két kapitány másként döntött: Julien Cagnina (248. a világranglistán) és Piros Zsombor (521.) lépett pályára még a Country Hallban. Az újoncok csatáját a tavaly junior Australian Open-bajnok Piros nyerte 1 óra 26 perc alatt.

A belgák ezzel már 8-5-re vezetnek a magyarok ellen a két válogatott párharcában, és továbbjutottak a negyeddöntőbe, ahol idegenben mérkőznek meg az Egyesült Államok legjobbjaival. Az utóbbi 11 párharcukból a másodikat elvesztő magyaroknak nem sikerült a nyolc közé kerülniük a világcsoportban, így Köves Gábor együttese szeptemberben osztályozót vív majd a második vonal egyik feljutó-jelöltjével. A következő kört április 10-én sorsolják.

Borítókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!