Digitália

3 órája

Fessünk, készítsünk videót, zenét – íme, a szórakoztató, ingyenes MI-eszközök

Lehet, hogy nem művész, nem tud rajzolni, zenét szerezni, mégis kedve lenne hozzá? Mesterséges intelligencia segítségével ez most ingyen lehetséges, még a számítástechnikához sem kell érteni némelyik felhasználóbarát alkalmazással.

MW

Forrás: Shutterstock

Készítsen egy kattintással videót – akár magyar hanggal!

Az Invideo oldalára bármilyen, tetszőleges – akár erre a célra létrehozott – e-mail címmel be lehet jelentkezni, ennél több befektetésre nincs szükség. Egyszerűen csak le kell írnunk a holnapon a szövegmezőbe, hogy mit akarunk látni és pár perc alatt elkészíti a mesterséges intelligencia képpel-hanggal, aláfestő zenével a letölthető, akár Youtube-kész formára vágott videót.

A szöveges felszólítások lehetnek nagyon egyszerűek – mi először cicakedvelőként a Cats on the train, azaz, macskák a vonaton címet adtuk meg. Jobb, nem annyira véletlenszerű eredményt kapunk, ha több részletet írunk elő.

Pár percig eltart a generálás, lehet kérni egy jelölő négyzeten, ha elkészültéig  másutt akarunk internetezni, figyelmeztessen, mikor elkészült. A generálás ideje alatt egyébként a régi, celluloid filmekre emlékeztető, karmolt, rontott felületet látunk.

A cicás film elkészülte után szándékosan lehetetten feladatot kapott tőlünk az MI: készítsen filmet Magyarul beszélő halak egy akváriumban címmel. Nos… A videót előállította, s a film tényleg magyarul beszél.

 

Az ingyenes változat 480 px, alacsony felbontású, vízjelezett: 20-48 dollár közötti összegért veszik le a vízjelet, s a felbontás akkor 1080 pixeles HD lehet.

Hozzon létre saját zenét

Az Udio ingyenes dalstílusokkal kísérletező zeneszerző appját is kipróbálhatjuk, mi a Heartbreak at the movie theater, ‘80s ballad, azaz, Szívfájdalom a moziban, '80-as évek ballada címet adtuk: az MI-vel alkotott művünk pillanatok alatt létrejött és itt lehet meghallgatni.

Udio-nak elég megadni egy témát és egy műfajt, elvégzi helyettünk a többi munkát – meglepően jól. Használhatjuk a saját dalszövegünket is.

Meglepetésünkre Petőfi Sándor (elnézést!) Anyám tyúkja versének első bekezdésével is elsőre megbirkózott, s tulajdonképpen egészen tűrhető dalt ütött össze belőle.

Készíttessünk rajzvázlatból műalkotást!

Az OpenArt internetes applikációján az előző megoldásokhoz hasonlóan lehet egyszerű szöveges felszólítással (prompttal) indítani, s amit azután a képstílusától a kimeneti méretig sokféle vicces-látványos módon módosíthatunk. A legjobb, hogy feltölthetjük saját, egérrel rajzolt vázlatunkat is, hogy a mesterséges intelligencia folytassa a munkát, s egészítse ki műalkotássá.

Gyerekeknek és felnőtteknek szintén egyaránt felhőtlen szórakozást nyújt a Google Quick, Draw! Szintén felismeri firkálmányainkat, ha elég gyorsak vagyunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!