Furcsa páros

2024.07.13. 22:40

Varázslatos felvétel érkezett az űrből (videó)

A galaxispárt nem hivatalosan Pingvinként és Tojásként hívják

MW

A Webb űrteleszkóp felvétele

Forrás: MTI/AP/NASA és Űrteleszkóp-tudományi Intézet

Készített egy képet a Webb űrteleszkóp közeli és középinfravörös tartományban, amelyen két egymásra ható, nem hivatalosan Pingvinként és Tojásként emlegetett galaxis látható.

Világûr, 2024. július 12.A NASA és az Ûrteleszkóp-tudományi Intézet közreadta, a Webb ûrteleszkóp által a közeli és középinfravörös tartományban készített képen két egymásra ható, nem hivatalosan Pinvinként és Tojásként emlegetett galaxis. A Földtõl 326 millió fényév távolságra, a Hidra (Északi Vízikígyó) csillagképben elhelyezkedõ, együttesen Arp 142 nevû két galaxis több tízmillió éve kapcsolódik egymáshoz.MTI/AP/NASA és Ûrteleszkóp-tudományi Intézet
Fotó: MTI/AP/NASA és Űrteleszkóp-tudományi Intézet

A NASA és az Űrteleszkóp-tudományi Intézet közreadott videón látható együttesen Arp 142 nevű két galaxis több tízmillió éve kapcsolódik egymáshoz, és  a Földtől 326 millió fényév távolságra, a Hidra (Északi Vízikígyó) csillagképben helyezkedik el.

Borítókép: Az Arp 142 galaxispár (Fotó: MTI/AP/NASA és Űrteleszkóp-tudományi Intézet)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!