Digitália

2 órája

Amit csak tudni lehet a PlayStation 5 Próról

Annyi már biztos: az új PlayStation 5 Pro november 7-én startol el. Nagyobb, gyorsabb és erősebb lesz.

Forrás: PlayStation Blog

Már hónapok óta pletykálják, hogy még idén piacra dobják a generációs konzolok – a PlayStation 5 és az Xbox Series X – erősebb verzióját, és ez most be is igazolódott, legalábbis a Sony oldaláról – a Microsoft még nem közölt semmit egy új Xbox fél konzolról. A keddi eseményt csak egy nappal korábban jelentették be, akkor sem mondta a cég, miről lesz szó, de már sejteni lehetett, hogy még a Black Friday és karácsony előtt pár hónappal megkörnyékezik a vásárlókat.

Végre lerántották a leplet a PlayStation 5 Próról, és kiderült, miben lesz jobb az eddigi konzolnál.

Már a PS4 esetében is fontos változást hozott a PS4 Pro, noha nem volt akkora ugrás az alapkonzolhoz képest, hogy következő generációnak lehessen nevezni. Íme, a hivatalos videó:

A Sony most megmutatta, hogy mit tud a PS5 Pro, amely valószínűleg ugyanolyan siker lesz, mint elődje, a PS4 Pro – írja a vg.hu a PlayStation Blog alapján. Az eseményen felfedték, a PS5 Pro elsődleges célja,

  1. nagyobb grafikus kártyával érkezik (a játékok világítása és a látvány fejlesztése),
  2. fejlesztik a sugárkövetés (ray-tracing) technológiáját 
  3. és egy mesterségesintelligencia-modell segítségével tudja felskálázni a játékok grafikáját.
  4. Az utolsó talán a legfontosabb, ami végre lehetővé teszi, hogy a magasabb képkockafrissítés mellett is jobb képminőséget kapjunk.

A PS5 Pro november 7-én érkezik,

az ára pedig 799 euró (320 ezer forint körül) lesz. Hivatalos magyar árról egyelőre nincs információ.

Beváltja az ígéreteket a PlayStation 5 Pro?

A Sony állítólag már eddig is küszködött a PS5 gyártási költségeivel, így érdekes lesz látni, hogy mi lesz a helyzet most a PS5 Pro esetében, ugyanis nem akarhatják túl drágán adni a konzolt, mert akkor senki nem fogja megvenni.

A következő generációs PlayStation konzol, a PS6 valószínűleg ugyanakkora technológiai ugrás lesz, mint ami a PS4 és PS5 között volt: a soron következő AMD csipek és új SSD háttértárak még tovább fogják gyorsítani a konzolt és növelni a tárhelyet, valamint választhatunk a 4K-felbontás melletti 120 fps (másodpercenkénti képkockasebesség) és a 8K felbontás melletti 60 fps között. Tehát a PS 6 szebb, gyorsabb, nagyobb lesz – ez azonban az árában is meg fog mutatkozni minden bizonnyal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!