Digitália

2 órája

Ezeket a kütyüket vásárolták nyáron a magyarok: VR-szemüveg, MP3-lejátszó, e-könyv-olvasó, szelfibot

Az elmúlt héten a zenelejátszásra alkalmas MP3- és MP4-lejátszókra, valamint kerékpáros telefontartókra való keresések ugrottak meg, míg júliusban a szelfibotok és e-book olvasók vezettek. Rengetegen kerestek ugyanakkor VR-szemüvegeket és mobil alkatrészeket is. Akár a digitális világba, akár a természetbe, akár máshova, a magyarok elvágynak otthonról idén nyáron is – világítanak rá az Árukereső.hu friss adatai.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Roman Samborskyi

Alaposan bevásárolnak a magyarok nyáron olyan elektronikai eszközökből, amelyekkel kellemesebb lehet a pihenés. Úgy tűnik, a fesztiválszezonhoz közeledve hozzánk is elért a világtrend, és a magyarok újra felfedezték a – valljuk be, ma már retrónak számító – MP3- és MP4-lejátszókat. Az Árukereső.hu keresési adatai szerint ugyanis az elmúlt héten az MP3- és MP4-lejátszókra kerestek a legtöbben (44%). De népszerű termékek voltak még a kerékpáros telefontartók (42%), a bluetoothos nyomkövetők és kiegészítők (32%), az analóg kamerák (32%), valamint a VR-szemüvegek (26%) is. 

Ez mind arról árulkodik, hogy a magyarok technológiai eszközökkel turbózzák fel a kikapcsolódást, legyen szó utazásról, kirándulásról vagy otthoni pihenésről. A telefontartók nagyon jól jönnek a kerékpáros túrákon, míg a bluetoothos nyomkövetők a fesztiválszezontól kezdve a külföldi utazásokig hasznosak lehetnek, hogy ne hagyjuk el eszközeinket. Az analóg fényképezőgépek pedig különleges módon örökíthetik meg emlékeinket. Az otthoni videójátékozást és filmezést új szintre tudják emelni a virtuális valóság szemüvegei – bár a meleg ellen a headsetek biztos nem segítenek.

Ha a teljes júliusi hónapot nézzük, akkor leginkább az utazással és túrázással összekapcsolható elektronikai termékek domináltak. 37%-kal többen kerestek szelfibotokat – elvégre ki ne akarna készíteni pár képet a szebbnél szebb helyeken. 18%-kal többen kerestek e-könyv-olvasókat, hiszen azt könnyebb a strandra vinni, mint egy vaskos könyvet, míg 12%-kal többen GPS-navigátorokat, mert eltévedni sehol sem jó. Ahogy egyébként lemerülni sem, ezért is érdeklődhettek nagyobb számban a külső akkumulátorok és powerbankek iránt.

Kifejezetten érdekes, hogy tavaly nyárhoz képest leginkább a VR-szemüvegek kiegészítői ugrottak meg: idén ugyan 24%-kal többen kerestek a VR-szemüvegek áraira, ám a kiegészítőikre még többen (174%-kal), ami arra enged következtetni, hogy tovább finomhangolnák virtuális kalandjaikat a felhasználók.

Tavalyi év hasonló időszakához képest az elektronikai termékek körében a mobiltelefon-alkatrészek iránti érdeklődés 63%-kal nőtt, míg a heti toplistába bejutó bluetoothos nyomkövető és kiegészítők 163%-kal ugrottak meg. 54% és 43%-kal nőttek a fényképezőgépek objektíveire és a gyerekeknek tervezett fényképezőkre irányuló keresések – elvégre remek nyári emlékgyűjteményt lehet létrehozni, ha a család minden tagja fotózgat a nyaralás során. 2023-hoz képest 41%-kal népszerűbbek lettek a szabadidős filmezéshez ideális projektorok is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!