Dinnyés

2016.11.15. 17:02

Süllődömping a tavon

Dinnyés - Egyelőre a süllőzőknek kedvezett a szerencse a Velencei-tavon, de egy újabb pontytelepítés után a békés halak kedvelői ismét reménykedhetnek.

Lovász Lilla

Gyakran nehezítette a horgászatot a Velencei-tónál az elmúlt napok nem kimondottan barátságos időjárása. Az esős, hideg, szeles napokon azonban jó hírként hatott, hogy a víz halgazdálkodási hasznosítója, a MOHOSZ, a hét közepén mintegy 2 tonna háromnyaras, fogható méretű pontyot helyezett ki a tóba.


Simsa Miklós a sötétedés beállta után fogta szép süllőjét Fotó: A szerző

- Többen meg is próbálkoztak néhányat kifogni az új lakókból, de eddig csak keveseknek sikerült horogra csábítani egy-egy példányt - tudtuk meg Bozai Zsolttól, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetőjétől.

A szakember hozzátette, örvendetes változást tapasztaltak a süllők étvágyában, amelyek az esti órákban gyakori zsákmányt jelentettek a csalihallal horgászók készségein. A csuka a héten nem volt olyan aktív, mint az ezt megelőző hetekben, de így is többeknek sikerült néhány szebb egyedet horogra csalni, mind pergetve, mind csalihalas módszerrel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!