Egyéb

2011.06.06. 16:28

Sárga és fehér zsákokban

Székesfehérvár - A május 21-ére meghirdetett hulladékszedési akció megmozgatta az önkénteseket. Azokat is, akiket előre nem szervezett senki.

Kovalcsik Katalin

A TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióval már többször is foglalkoztunk lapunkban. Legutóbb a múlt héten, amikor egy olvasónk felhívta a figyelmünket, hogy a 8-as elkerülő út és a Kiskút útja kereszteződésében még szemeteszsákok láthatók, amiker fotósunk  június 1-jén megörökített, de a zsákok szerencsére   aznap eltűntek. A  levéllel azért foglalkoztunk, mert az önkéntes  segítő   szereti látni munkája értelmét.   Sárga zsákokban gyűjtöttek a szervezett önkéntesek, de több helyen -  sokan vették a fáradságot és a kesztyűt  nem tudták elnézni, hogy környezetük szemetes -, ám más színű zsákokat használtak.
 A Depónia Kft.  ügyvezető igazgatójától, Mészáros Zoltántól   kapott információk szerint  a  társaság - a szerződés értelmében - május 21-én  a Fehérvár, Bodajk, Mór, Sárkeresztes  településekről  körülbelül 300-350 köbméternyi hulladékot fogadott aznap 14 óráig a telephelyen. A  kijelölt időpont után már nem fogadták a hulladékot. Térítés ellenében  öt helyszínről vittek be szemetet: a  811-es út első lehajtója, a 811-es út 7-8-as kilométer közötti terület, a Sóstó, az Aranybulla,  a Bakony  környéke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!