Életmód

2016.02.22. 10:06

Mindig két irány van, még a jóslásban is!

Vajon mik azok a kérdések, amiket biztosan felteszünk egy jósnőnek? Mi a helyzet azokkal a jóslatokkal, amelyek sosem valósultak meg?

Laci Patrícia

Szinte nincs olyan ember, aki még ne gondolkodott volna el a jövőjén. A spiritualitásra nyitottabbak még a jósokat is felkeresik, mert annyira kíváncsiak elkövetkezendő éveikre. Bozsák Angéla jósnő azt tapasztalta, hogy egészen másról érdeklődnek a nők és a férfiak:

– A hölgyek elsősorban a párkapcsolatukra és a gyerekeik jövőjére kérdeznek rá, s csak ezután érdeklődnek a jövőbeni anyagi helyzetükről. A férfiaknál teljesen más a sorrend. Az első helyen a munkahely és az üzleti élet áll, utána jön csak a család és a párkapcsolat.

Bozsák Angéla jósnő megfigyelte azt, hogy a spiritualitásra nyitottabb emberek jobban szeretik a kártyajóslást

Vannak olyan kérdések viszont, amelyekre lehetetlen megadni a választ:

– A lottószámok és a sportesemények eredményeinek „kiolvasását" tiltják a szellemi törvények. Emiatt többen is kritizáltak már, kérdezve: miért nem tudtam ezeket megjósolni, de szerintem mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy a spirituális emberek és gyógyítók nem erre valók. Ráadásul óriási káosz alakulna ki, ha ezeket képesek volnánk megjövendölni.

Gyakran hallhatunk arról, hogy sok jóslat sosem teljesül be. Ennek a lehetséges okáról is kérdeztük a jósnőt:

– Mindig két irány van. Hiszen az embernek sok mindenben megvan a szabad akarata. Ha például én elmondom valakinek a lehetséges szebbik irányt, viszont az illető semmin sem változtat, s úgy érzi, a korábbi gondolkodásmódjával és viselkedésével végig tudja járni a megjövendölt utat, akkor nem valósul meg az adott jóslat. Az embernek is tennie kell az eredményért. Persze ebben is segíteni kell, én például, ha elmondom a jóslataimat, rögtön hozzáfűzöm a tanácsaimat, min változtasson és mire figyeljen oda az illető.

Kovács Karolina azon emberek táborába tartozik, akiknek olyasmiket is megjósoltak, amik nem váltak valóra:

– Először 22 évesen mentem el jóshoz. Azóta már több jövendőmondónál is megfordultam. Viszont a tapasztalataim elég vegyesek. Voltak olyan jósok, akiknél minden bejött, bármit is mondtak. Például egy úr azt állította, hogy hosszú távú kapcsolatot fogok kialakítani azzal a férfival, aki abban az időben nagyon tetszett nekem. Ő lett a férjem. Voltam olyan jósnál is, akit mindenki dicsért, én viszont borzalmasan éreztem magam nála, ráadásul olyan dolgokat mondott, amik egyáltalán nem váltak valóra. Például azt állította, hogy két éven belül elpusztul a teknősöm, ennek már négy éve, s a kisállatom él és virul. Emellett jósoltak nekem már olyat is, hogy egyszer majd Amerikában fogok élni. Ez eddig még ez sem valósult meg, s úgy tűnik, hogy nem is fog.

Karolina néhány jóslatban ugyan már csalódott, viszont a lány továbbra is hisz abban, hogy léteznek olyan emberek, akik előre látják mások jövőjét:

– Az, hogy vannak kóklerek, nem azt jelenti, hogy az összes jós ebbe a csoportba tartozik – vallja.

Az emberek egy része viszont nem hisz a csodákban, ahogy Somogyi Gergely sem:

– Szerintem olyasmi nem létezik, hogy valaki csak rám néz, s már tudja, mi történik majd velem. Az lehet a jövendőmondás titka, hogy a jósok rendszerint kiváló emberismerők, éles szemmel figyelik a gesztusaidat, a mozdulataidat és a szóhasználatod. Ezekből vonnak le következtetéseket, s ha ezek találóak, az ügyfeleik automatikusan azt gondolják: te jó ég, ez egy varázsló! Pedig ennek semmi köze a mágiához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!