2017.11.08. 10:36
Változtatott a Nutella receptjén a gyártó
Megváltozott a Nutella összetétele és ezzel együtt világosabb lett a világszerte népszerű nugátkrém színe is.
Forrás: Shutterstock
A hamburgi fogyasztóvédelmi központ szerint a mogyorókrém a korábbi 7,5 százalék helyett 8,7 százalék soványtejport tartalmaz.
„Mivel az új Nutella világosabb, feltételezzük, hogy a tejport a kakaótartalom kárára növelték”
- írta Facebook-oldalán a központ.
A kakaó az összetevők listájának vége felé található a fogyasztóvédelem szerint. A gyártó azonban nem köteles megadni a kakaó és több más összetevő arányát a krémben.
A Ferrero a hét elején közölte, csak „finomhangolásról” van szó, ami más márkáknál is rendszeresen előfordul, mint ahogy volt már rá példa a nugátkrémnél is.
„A minőség változatlan maradt”
- hangoztatta a cég, hozzátéve, hogy az összetevők listája a csomagoláson és a Nutella honlapján is fellelhető.
A krémben egyébiránt 55,9 százalékról 56,3 százalékra növelték a cukortartalmat, csökkentették viszont a zsírtartalmat.
A Nutella 87 százalékban cukorból és zsírból áll.
Borítókép: Rido / Shutterstock.com