Nem csak szerelmeseknek

2019.02.14. 06:30

Süssön gofriszívet Valentin-napra!

Ha Bálint napján valami édességgel szeretné meglepni a szeretteit, készítheti szív alakúra, legyen az akár linzer-, akár keksz-, akár fánk vagy gofriféle.

Forrás: Shutterstock

Most a ropogós gofriszív elkészítésének tudományát osztjuk meg olvasóinkkal a Vasárnap Reggel című hétvégi magazin legutóbbi lapszámának receptje alapján.

Hozzávalók (12 darabhoz)

  • 175 gramm vaj
  • 250 gramm porcukor
  • 300 gramm liszt
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 darab tojás
  • 75 gramm étkezési keményítő
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • málnalekvár
  • olaj
  • Elkészítés

  • Olvasszuk meg a vajat, öntsük keverőtálba, és hagyjuk kihűlni. Szórjuk bele a por- és a vaníliás cukrot egy csipetnyi sóval együtt, és keverjük habosra. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd forgassuk bele az étkezési keményítővel és a sütőporral elvegyített, átszitált lisztet.
  • Forrósítsuk fel a gofrisütőt, vékonyan kenjük ki olajjal, majd kanalazzunk bele három-négy evőkanál tésztamasszát, és süssük aranyszínűre a gofrikat. Ugyanígy készítsük el a többit is.
  • Még melegen hempergessük meg a gofrikat az őrölt fahéjjal elvegyített kristálycukorban. Kevés málnalekvárral megkenve kínáljuk.
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!