Visszavágtak az Ikarusnak

2018.09.03. 18:49

Egygólos győzelemmel vigasztalódott a legutóbbi kupakiesés után a móri alakulat

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 3. fordulójának rangadóin a Mór és az Ercsi Kinizsi kerekedett felül, míg a Bicske és a Tordas nagy különbségű győzelemmel zárt.

Káldor András

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Ercsi Kinizsi–Sárbogárd 5-1 (2-1)

Ercsi, 150 néző.

Ercsi Kinizsi: Schön – Tóth K., Holentoner, Hamar (Szalánczi), Hosszú P. (Tolnai) – Gróf (Nagy V.), Kondreska (Sebestyén), Rebők (Pintér L.), Ivacs – Kovács P., Kővári L. Vezetőedző: Lieber Károly.

Sárbogárd: Matócza – Laták, Gráczer Bence, Gulyás-Kovács (Németh K.), Gráczer Bálint (Gyuricza) – Kókány, Kállai (Szalai P.), Bezerédi, Gráczer G. – Luczek (Oláh), Kindl (Nagy Á.). Vezetőedző: Viktor Ferenc.

Gól: Kondreska (7.), Gróf (19.), Rebők (48.), Ivacs (68.), Kővári L. (80.) ill. Szalai P. (40.) Jók: az egész csapat, ill. Matócza.

Ragyogóan előkészített gyep várta a csapatokat, és az időjárás is kegyes volt, elmaradt a beígért vihar. A hazai csapat gyorsan egyértelművé tette, hogy nyerni szeretne, és ennek Kondreska Roland hangot is adott a 7. percben, remekül eltalált lövése a hosszú sarokban kötött ki, 1-0. Nyomott a Kinizsi, és Gróf András egy szöglet után megszerezte a második találatot, 2-0. A 40. percben a csereként beálló Szalai Pál használt ki egy védelmi hibát, 2-1. A második fél­idő is hazai góllal kezdődött, Rebők Imre helyezte a labdát a bogárdi kapuba, 3-1. Sorra jöttek az Ercsi helyzetei és egyre nagyobb lett a fölényük. A 68. percben Kondreska harcolt ki egy büntetőt, amelyet Ivacs Gábor magabiztosan értékesített, 4-1. A 80. percben Kővári László lövése pörgött be a kapuba egy remek támadás végén, 5-1. Kevesen gondolták volna, főleg az elmúlt hetek eredményei alapján, hogy az Ercsi esélyt sem adva ellenfelének, simán nyer. Az akarat és a rengeteg futás mellé, most remek játék is párosult.

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Tudósított: Flórián Gábor

Főnix FC–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 2-0 (0-0)

Székesfehérvár, 150 néző.

Főnix FC: Barsch – Ambrus, Kurucz, Totsche, Knausz – Király J. (Hegedűs M.), Dencinger, Kovács K., Peringer (Kertész, Potornai) – Martin (Willerding Zs.), Schäffer (Boros D.). Vezetőedző: Pavlik József.

Gárdony: Nyári – Rodenbücher, Radics, Király B., Varga B. (Czifra) – Csehi, Balogh Á., Radács (Bárándi), Molnár A. (Zsédely) – Kónya (Balogh P.), Fodor G. Vezetőedző: Balogh Zsolt.

Gól: Dencinger (63.), Schäffer (80.)

Jók: Barsch (a mezőny legjobbja), Kovács K, Schaffer, ill. senki.

A mérkőzés hazai rohamokkal indult, a 2. percben a vendégek kapuja előtti kavarodásban Totsche Gergő nagy helyzetben nem találta el a labdát. Tovább támadott a Főnix FC, a 8. percben Kovács Krisztián 30 méteres bombáját hárította Nyári Bence. A labdavesztések, és a be nem fejezett támadások után a következő negyedórában a vendégek akár el is dönthették volna a mérkőzést, életveszélyes kontrákat vezettek, és csak Barsch Gábornak köszönhető, hogy gól nélkül megúszta a Főnix. A 33. percben Totsche, majd a 38. percben Ambrus Sándor lövése kerülte el a kaput. Az 55. percben ismét Totsche került helyzetbe, de ezúttal is kimaradt a kihagyhatatlan. A 60.percben Deicinger Norbert 25 méteres lövése a lassan vetődő Nyári kezei között csúszott a hálóba, 1-0. A 75.percben Willerding Zsolt került helyzetbe de a kapust találta el. A 80. percben Király János labdája találta meg Schäffer Ádámot, aki ballal a jobb sarokba lőtte a labdát, 2-0.

Tudósított: Pavlik József

Mezőfalva–Martonvásár 0-0

Mezőfalva, 100 néző.

Mezőfalva: Tóth N. – Balázs, Szabó E., Nagy M., Ráth­géber – Sági J., Márki, Sági R., Facskó (Garda) – Paget, Bozoki D. Vezetőedző: Masinka László.

Martonvásár: Deák – Szeidl (Elek), Vörös, Hernádi, Magyar B. – Kővári F., Cziklin, Kádár (Szilágyi Sz.), Szilágyi I. – Cservenka, Buzora (Juhász B.). Vezetőedző: Patkós Csaba.

Jók: Tóth N., Sági J., ill. Deák, Magyar B.

Kisláng-Telmex–Lajoskomárom 1-3 (1-2)

Kisláng, 150 néző.

Kisláng-Telmex: Ányos – Juhász M. (Koszorús), Gergely (Kassai J.), Árki, Dudar K. – Dudar E., Simon I. (Kassai Cs.), Juhász J. (Lévai K.), Komlós – Balogh Z. (Jánosi), Kovács T. Vezetőedző: Rehák Viktor.

Lajoskomárom: Kiss N. – Hushegyi, Hanák, Kövecses, Vida – Fodor M., Posta, Vései, Paluska (Szalkai) – Czéh­meiszter, Borbás (Vágner). Megbízott edző: Kiss Norbert.

Gól: Gergely (44.), ill. Paluska (13., 17.), Fodor M. (71.).

Kiállítva: Dudar E. (36.).

Jók: Ányos, Árki, Simon I., Balogh Z., ill. Hanák, Fodor M., Paluska.

A kezdő sípszót követően a hazaiak előtt két óriási ziccer is adódott, előbb Juhász Márton, majd Juhász Benjámin hagyta ki a helyzeteket. A lajosiak sem tétováztak, Paluska Krisztián a 13. és a 17. percben szerzett góljaival hamar vezetésnek, majd előnyt növelő találatnak örvendhettek. A kislángi gárda előtt is több lehetőség adódott a szépítésre: távoli lövésből felső kapufa, szélről becenterezett labdák, azonban mind kimaradtak. A 36. percben aztán jött a fekete leves, Dudar Ervint második sárga lapja után. kiállította a játékvezető. Az első félidő utolsó percében Gergely Zoltán szépített, 30 méterről külsővel bombázta a labdát a kapuba, 2-1. A második játékrészt Lajoskomárom együttese kezdte jobban, sok helyzetet kialakítottak, ziccereket hagytak ki. A Kisláng elfáradt, és talán a kedvük is kicsit alábbhagyott. Végül a 71. percben Fodor Martin állította be a végeredményt, 1-3.

Tudósított: Juhász Fanni

Bicske–Enying 7-0 (3-0)

Bicske, 300 néző.

Bicske: Zelizi – Sötét, Köntös, Peinlich Sz. (Katona), Solt – Molnár V. (Veres), Burucz, Rigó G. (Dombai), Varga Z. (Lak) – Móri (Pump), Tornyai T. Vezetőedző: Vukmir Dragan.

Enying: Dobai – Kovács L., Kalló, Megyeri (Bocskai), Bogár – Csizmadia (Varga Á.), Gergye, Szőke, Halász – Vass, Szili B. (Papp G.). Vezetőedző: Megyeri János.

Gól: Katona (58., 62., 64.), Rigó G. (11.), Móri (36.), Varga Z. (45.), Dombai (83.).

Jók: Móri, Katona, Tornyai T., Rigó G., ill. Bogár, Szőke.

A 11. percben Tornyai Tamás jobb oldali beadását Rigó Gábor elvetődve fejelte a kapuba, 1-0. Két perccel később Rigó G. ismét betalált, de ezúttal lesről. A 36. percben a 40. születésnapját ünneplő Móri Tamás szerzett labdát, majd néhány lépés után, 18 méterről, ballal nagy gólt lőtt, 2-0. Az első félidő utolsó pillanataiban a Peinlich Szilárd baloldali beadását követő kavarodásban Varga Zoltán lövése találta meg a kapuba az utat, 3-0. Az 57. percben a frissen beállt Katona Lajos a bal oldalon befelé cselezgetett, majd a tizenhatosról a rövid sarokba lőtt, 4-0. A 62. percben Tornyai T. jobb oldali beadását Katona passzolta a kapuba, 5-0. Két perccel később Móri futott el a jobb oldalon, centerezett, Katona, pedig belőtte a harmadik gólját, 6-0. A 83. percben Pump Szabolcs szerzett labdát, és indította Dombai Dávidot, aki a kapust kicselezve lőtt a hálóba, 7-0. A könnyed játék is elegendő volt a nagy arányú hazai győzelemhez.

Tudósított: Venczel József

Baracs–Sárosd Kronos Sport 0-1 (0-1)

Baracs, 150 néző.

Baracs: Boldog – Fülöp, Rezes (Badi), Prókai, Lázár (Sebestyén) – Szili Sz., Németh T. (Kiss N.), Mazán, Éliás – Ásványi, Parádi. Vezetőedző: Idei Szabolcs.

Sárosd: Rigó Á. – Susa, Arany, Truszek, Somogyi Sz. – D’Urso (Szabó N.), Takács M. (Dvéri Zs.), Rottmann (Meszlényi), Kosaras (Dobsa) – Szekeres (Sebestyén), Kovács S. Vezetőedző: Dvéri Zsolt.

Gól: Kovács S. (21.).

Jók: Boldog, Éliás, ill. Somogyi Sz., Szekeres, Kovács S.

Tordas–Polgárdi 9-0 (5-0)

Tordas, 100 néző.

Tordas: Bátyi (Szabó Béla) – Kuti, Kerényi (Berki), Frid­rich (Udvaros), Hermann (Csóti) – Kőszegi (Teszár), Kanyó, Lutter – Pongrácz, Szabó Balázs, Endrefalvi. Vezetőedző: Korolovszky Gábor.

Polgárdi: Dobos (Juhász D.) – Nemes, Major, Dani, Tóth P. – Baksa, Csóka, Molnár M., Kuti – Bauer, Nyakas. Vezetőedző: Beszédes Sándor.

Gól: Pongrácz (42., 45., 75., 85.), Endrefalvi (37., 70.), Fridrich (15.), Kanyó (40.), Kuti (90.). Jók: Pongrácz, Kanyó, Endrefalvi, ill. senki.

A Tordas az első perctől kezdve kezdeményezően lépett fel. A két csapat között osztálykülönbség mutatkozott, a vendégek gyakorlatilag a félpályát sem léptek át, csak a vendéglátókon múlott a különbség nagysága. A Polgárdi csapatát csak köszönet illeti, hogy kiálltak, és a nehéz helyzetükben is sportszerűen végigjátszották a mérkőzést.

Tudósított: Farkas Zsolt

Mór–Ikarus-Maroshegy 1-0 (0-0)

Mór, 300 néző.

Mór: Kiss M. – Végvári, Kaszás, Mayer (Petruska), Ferencz – Klémán M. (Handl), Meggyes, Cseh (Joó), Szabó B. – Kosztolányi, Pataki. Vezetőedző: Petres Tamás.

Maroshegy: Skultéti A. – Tóth B., Csrepka Márton (Boros M.), Holka (Vadászi), Dopuda – Kovács L. (Varga F.), Andróczi, Klémán P., Szente – Hart, Pongrácz. Edzők: Gelencsér Tibor, Pongrácz Gábor.

Gól: Kosztolányi (56.).

Jók: Kiss M., Ferencz, Mayer, Kosztolányi, ill. Skultéti A., Holka.

A 2017/18-as szezon bajnoka és az ezüstérmes rangadója izgalmas mérkőzést vetített előre, különösen annak fényében, hogy az Ikarus-Maroshegy az utolsó mérkőzéseken, a bajnokságban és a kupában kétszer is borsot tudott törni a házigazda orra alá. Mindkét fél nyílt lapokkal, győzelmi szándékkal vette fel a küzdelmet. Az első játékrész kiegyenlített csatát hozott. Nagyréazt mezőnyjáték dominált, több átadási hibával, kevés gólhelyzettel, közepes színvonalon zajlott a félidő. A 21. percben Mayer Dávid közelről bombázott fölé. A 30. percben Kovács Levente közeli lövését védte bravúrral Kiss Máté. A szünet előtt Klémán Máté remek beadását az üresen álló Ferencz Bálint fejelte kapura, de Skultéti András a helyén volt.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A második játékrészben a hazaiak magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak, és több gólhelyzetet alakítottak ki, de a vendégcsapat sem ijedt meg, kontrákra játszottak. A 48. percben Holka Szilárd közeli lövését a móri kapus védte bravúrral. Az 53. percben a hazaiak össztűz alá vették a vendégek kapuját, de Mayer nem tudott betalálni. Az 58. percben Kosztolányi Bence kapott forintos labdát Ferencztől, üresre játszotta magát, és kilőtte a bal alsó sarkot, 1-0. A 74. percben ismét Kosztolányi futotta le a hazai védelmet, de középre passzolt labdájából Mayer a meccs helyzetét hagyta ki, a hosszú sarok mellé helyezte a játékszert. Elsősorban a második félidei játék alapján, a helyzeteikkel jobban sáfárkodó móriak megérdemelten tartották otthon a fontos három bajnoki pontot.

Tudósított: Mézner László

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!