Reális különbséggel

2019.03.06. 22:54

Tizenegy góllal kapott ki a Dunaújváros

Nem sikerült borítani a papírformát a Kohásznak az ETO vendégeként, a győriek magabiztosan tartották otthon a pontokat a K&H Liga női kézilabda NB I 17. fordulójában.

Nagy Péter

Húsz percig kapaszkodtak a dunaújvárosiak (piros), aztán begyújtották a rakétákat a győriek Fotó: ETO

Világszintű csapat, világszínvonalú háttér. Idén húsz esztendeje, hogy a Dunaferr női kézilabdacsapata Európát legyalulva elhódította a Bajnokok Ligája-serleget. Erre addig csak a Vasas volt képes, az angyalföldi együttes is elég régen, még 1982-ben. Világszintű csapat, világszínvonalú háttér. 2019-ben így jellemezhetjük a tizennégyszeres magyar bajnok, négyszeres BL-győztes Győri Audi ETO KC gárdáját, amely a német autóipari óriásnak köszönhetően világválogatottnak is beillik. Danyi Gábor lányai teljesítményére nehéz jelzőket találni, hiszen Görbicz Anitáék nemcsak a honi pontvadászatban, de a nemzetközi porondon is legyőzhetetlennek bizonyulnak idén. Minél tovább pariban maradni – adta ki az ukázt a Dunaújváros vezetőedzője, György László a győri vendégjátékot megelőzően. Az első két percben azonban veszélybe került az újvárosi mester eme óhaja, hiszen Oftedal és Görbicz révén repülőrajtot vett a hazai brigád. Hárompercnyi tapogatózás után megtalálta a rést a pajzson a Fejér megyei társaság, amikor Szalai Babett remek átadását Grosch Vivien váltotta gólra. Ez annyira felbátorította a vendégeket, hogy pillanatok alatt egyenrangú ellenféllé váltak, különösképpen Szekerczés Luca eredményes játékának köszönhetően.

Húsz percig kapaszkodtak a dunaújvárosiak (piros), aztán begyújtották a rakétákat a győriek Fotó: ETO

A 11. percben már a vezetésért támadhattak a piros-fehérek, de nem tudtak élni a lehetőséggel. Az ETO rögtön megbüntette a legkisebb megingást, ebből pedig sajnos akadt bőven a látogatóknál. Nemcsak felállt fal ellen tűntek tanácstalannak Bouti Fruzsináék, de rendkívül sok labdát is elszórtak. A játékrész végére kidomborodott a két fél közötti különbség, a Győr egy 5-0-ás szériával 17-12-re nyerte a félidőt. Az öltözőben maradtak Ferenczy Fruzsináék – majdnem szó szerint –, ugyanis a második harminc perc kezdetét jelző sípszó pillanatában ketten még a melegítőjükkel bíbelődtek, amikor a társak már Kiss Éva kapuját rohamozták. Ez pedig a mérkőzés hátralevő részére is jellemző volt: a Kohász egy lépéssel mindig a Győr mögött járt. Puhalák Szidónia és Cornelia Groot egy perc alatt lerendezte a találkozót, a sérülésektől tizedelt dunaújvárosiak sokszor lövésig sem jutottak el. A fiatal, csak magyar kézilabdásokat felvonultató vendégek ennek ellenére tisztesen helytálltak, akik közül többen példaképükkel találták szemben magukat. Szekerczés kilenc találata megsüvegelendő, de Szalai is kitett magáért, az Audi KC viszont más szintet képvisel, így megérdemelten nyert 36-25-re. György László: – Úgy gondolom, csodák nincsenek, pedig az első húsz percben nagyon jól tartottuk magunkat. Az sajnos várható volt, hogy előbb-utóbb elfáradunk, már az első félidőben nagyon sok technikai hibát vétettünk, többször kapura lövésig sem tudtunk eljutni. Tisztességesen helytálltunk, ez a reális különbség a két csapat között.

JEGYZŐKÖNYV

Győri Audi ETO KC–Dunaújvárosi Kohász KA 36-25 (17-12)

Győr, 2674 néző. Vezette: Földesi, Halász.

Győr: Kiss É., Leynaud (kapusok), Afentaler, Amorim 1, Bódi 2, Brattset

1, Görbicz 5, Groot 4 (1), Hansen 5, Knedlikova 5, Kristiansen 2, Oftedal

4, Pál, Pintea 3, Puhalák 2, Tomori 2. Edző: Danyi Gábor.

DKKA: Csapó, Vártok (kapusok), Bouti 1, Cifra, Ferenczy 2, Fodor,

Grosch 4, Jovovity, Kazai 2, Koronczai, Mihály, Monori 2, Nick, Sirián 2,

Szalai 3, Szekerczés 9 (4). Edző: György László.

Kiállítások: 6, ill. 6.

Hétméteresek: 4/1, ill. 4/4.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!