PAFC

2020.12.20. 21:16

Három piros, egy gól Mezőkövesden

A Puskás Akadémia FC ezúttal sem tudott győzni a Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó NB I. 16. fordulójában. Hiába támadták végig az egész mérkőzést, a korai gólt szerző borsodi alakulat végül kiharcolta a győzelmet a három piros lapot hozó rangadón.

kecskés Zoltán

Küzdelmes összecsapáson nem bírt a Puskás Akadémia a Mezőkövesddel

Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Sokan lesajnálták még egy hónappal ezelőtt a Mezőkövesdet, de Pintér Attila újbóli kinevezése óta egycsapásra megváltozott minden a csapatnál. Az elmúlt fordulókban bebizonyították, hogy már nem szabad rájuk csak úgy legyinteni. Nemcsak kikerültek a seregható dicstelen szerepéből, de vasárnapi győzelmükkel bebiztosították helyüket a középmezőny tagjai között. Addig a Puskás Akadémiának megszakadt az ötmeccses veretlenségi sorozata, ennek ellenére az előkelő 4. helyen vonulhatnak téli pihenőre.

A mérkőzés előtt már tudni lehetett, hogy nagyon kell a győzelem a Felcsútnak, miután szombaton az MTK legyőzte a Paksot, ami azt jelentette, hogy kétpontos hátrányba kerültek a tabellán a harmadik pozícióba fellépő fővárosi kék-fehérekkel szemben. Ehhez mérten a vasárnapi bajnokit Hornyák Zsolt együttese kezdte lendületesebben, többet birtokolta a labdát és Slagveer révén már a 3. percben kapura is lőtt. Ennek ellenére gyakorlatilag a semmiből vezetést szerzett a Mezőkövesd: Vutov remekül indította a középen a védők között kiugró Besirovicot, aki 12 méterről elgurította a labdát a kimozduló Tóth Balázs kapus mellett, 1-0.

Küzdelmes összecsapáson nem bírt a Puskás Akadémia a Mezőkövesddel
Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

A mezőkövesdiek agresszívan, minden labdáért küzdöttek és negyedóra elteltével talán ennek itták meg a levét: Karnyicki nyújtott lábbal belecsúszott Balutába, villant a piros és mehetett zuhanyozni. Ezután teljesen egyoldalú játék alakult ki, a vendégek igyekeztek támadni – rést azonban nem igazán találtak a pajzson – míg a hazaiak erejét főként a védekezés emésztette fel. Aztán a félidő végén a PAFC 10-ese, Baluta a kövesdiek segítségére sietett és meggondolatlansága, avagy figyelmetlensége miatt (sípszó előtt elrúgta a labdát) begyűjtötte második sárga lapját, így még a szünet előtt kiegyenlítődött a létszám.

Nem sokat változott a játék képe a fordulást követően sem, a hazaiak az eredmény tartására törekedtek, és időnként megindultak – egy ilyen lehetőségből az 55. percben Jurina szép egyéni akció végén majdnem kettőre növelte az előnyt, de a kapufa kisegítette a PAFC-t –, míg a felcsútiak továbbra is hatástalanul szövögették támadásaikat. Hornyák Zsolt többet is változtatott, nagy energiákat mozgósított a Puskás a hajrára – de Plsek fejesén kívül, ami centikkel kerülte el csupán a kaput – komoly helyzetig nem jutott el, sőt Van Nieff nagy igyekezetében felborította ellenfelét, így ő is a kiállítás sorsára jutott. Hiába támadta tehát végig gyakorlatilag az egész mérkőzést a Puskás, a hazaiak sikeresen kivédekezték.

Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry–Puskás Akadémia FC 1-0 (1-0)

Mezőkövesd, zárt kapus, Vezette: Pintér Csaba (Tóth II, Bornemissza)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Nesterov, Pillár, Vadnai – Karnyicki – Besirovic (Eperjesi, 92.) Berecz, Cseri – Vutov (Jurina, 52.), Nagy D. (Meszhi, 73.) Vezetőedző: Pintér Attila.

PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Meissner, Spandler (Van Nieff, szünetben), Deutsch l. (Weslen Júnior, 68.) – Plsek – Slagveer (Tamás, 83.), Baluta, Knezevic, Komáromi (Nunes, 56.) – Kiss T. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gól: Besirovic (6.)

Kiállítás: Karnyicki (15.), ill. Baluta (45+2.), Van Nieff (90+4.)

Sárga lap: Farkas (9.), Berecz (24.) ill. Spandler (28.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!