Beindult az élet Berlinben

2024.07.14. 16:15

Az angolok megtalálták a témát a fináléra: Gibraltár a miénk!

Több tízezer angol szurkoló érkezhet Berlinbe a labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjére. A szigetországi drukkerek harcosabbak is, és megtalálták a témát a fináléra: nyomatékosítják, hogy Gibraltár az övék.

MW

Angol szurkolók

Forrás: AFP

Fotó: Tom Weller

Gary Lineker hiába kéri, sőt tiltotta meg, hogy az angol szurkolók a jól ismert A futball hazatér rigmust énekeljék az Anglia–Spanyolország döntő előtt és alatt. A berlini kocsmákban többször felcsendül a szólam, persze az Európa-bajnokságra aktualizálva – írja a Magyar Nemzet.

„We’ve been to Dortmund, Düsseldorf. Frankfurt and Cologne… We’re on our way to Berlin, and Football’s Coming Home…” – éneklik az angolok, akik tehát megjárták Dortmundot, Düsseldorfot, Frankfurtot és Kölnt, most úton vannak Berlinbe és a futball hazatér…

Van ennél cifrább rigmus is, aminek a tárgya Gibraltár. Az angolok szerint a spanyolok b…szhatják, mert Gibraltár az övék…

Az angol drukkerek már szombaton fergeteges hangulatot teremtettek Berlinben. Mi lesz, ha mind az ötvenezren, netán még többen befutnak?

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában