Feldúlhatják a várost

2024.07.13. 14:30

Kevés jegyet kaptak az angol szurkolók az Eb-döntőre, pedig rengetegen érkezhetnek Berlinbe

A szigetországi drukkerek fölényben lesznek a spanyolokkal szemben vasárnap Berlinben. Ám lehet, hogy csak a városban, mert a 74 ezer fős Olimpiai stadionba a hírek szerint hivatalosan csak 10 295 jegyet kaptak.

MW

Angol szurkolók a holland-angol mérkőzésen

Forrás: AFP

Fotó: Jürgen Fromme

Repülőjegyet értelemszerűen nehéz foglalni. A hét végén a Ryanair huszonegy, az EasyJet tizenkét járatot indít Berlinbe Anglia különböző városaiból. Utóbbi fapados az egy héttel ezelőtti 167 font helyett azonban már 918 fontot kér(t) – több mint 400 ezer forintot – a Gatwick–Berlin repülőjegyért! A British Airways ma éjjel „csak” 782 fontot kér a járatára. Berlinben a szállásárak is a háromszorosára, négyszeresére ugrottak a hétvégére a megszokotthoz képest – írja a Magyar Nemzet.

Az angolok vezetőedzője, Gareth Southgate autogramot osztogat szurkolóinak
Fotó: Adrian DENNIS / Forrás: AFP

Nagy kérdés, hogy a berlini lelátókon hány szurkoló lesz, mert a 74 ezer fős Olimpiai stadionba az angolok és a spanyolok az UEFA-tól hivatalosan csak 10 295 jegyet kaptak. Ezeknek árai 95 és 1000 font között mozognak. A spanyoloknak talán elég a valamivel több mint tízezer belépő, de az angoloknak aligha. S azt nem borítékolhatjuk, hogy nem dúlják fel Berlint. Vagy örömükben, vagy bánatukban.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában