Foci

2010.06.30. 11:32

Villa góljaival ledöntheti trónjáról Raúlt

FMH - A szerdai spanyol lapok kivétel nélkül öles betűs, harsány címekkel köszöntik válogatottjukat a világbajnoki siker, a portugálok felett aratott nyolcaddöntős diadal és továbbjutás apropóján, s legfőképpen persze a győztes gólt szerző David Villát méltatják.

MTI

 

A Valenciától frissiben eligazolt, az új bajnoki szezont már a címvédő FC Barcelonában elkezdő 28 esztendős csatár a dél-afrikai vb-n remekel, s a nemzeti együttesben elérendő további csúcsokat is okkal vár tőle Hispánia. Villa már a kedd esti találatával tovább erősítette "egyeduralmát", amennyiben világbajnokságokon spanyol színekben még senki sem volt hétszer eredményes, márpedig ő - a 2006-os, németországi vb-n produkált hárommal együtt - most már ennyi gólnál tart, s a paraguayiakkal vívandó szombati negyeddöntős ütközetben tovább javíthatja "hálózörgetési" statisztikáját. 
Pillanatnyi összmérlege szerint eddig 62 válogatottbeli fellépésen van túl, s 42 gólt jegyez, vagyis már csupán kettő hiányzik neki, hogy beérje, három pedig, hogy meg is előzze az élő legendát, a Real Madrid csapatkapitányát, a már régóta nem válogatott Raúlt, aki 102 meccsén 44-szer vette be az ellenfelek kapuját pályafutása alatt, amivel csúcstartó. 
Kérdés, hogy meddig. Villa kiváló formáját elnézve a rekord akár már Dél-Afrikában megdőlhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!