Foci

2014.09.07. 18:25

Megyei I: a Szár állította meg a Gárdonyt

Székesfehérvár - A Viszló Trans megye I-es labdarúgó bajnokság 4. fordulója után egy hibátlan csapat maradt.

Ferencz Balázs

Martonvásár_ Dunafém-Maroshegy 0-0 (0-0)

100 néző, Vezette: Wehovszky Gergő.

Martonvásár: Bocs - Hernádi, Czene, Bognár K., Udvaros - Hermann, Szilágyi I., Magyar B., Bajor B. (Kővári) - Bozsó, Szigeti A.(Németh K.). Vezetőedző: Patkós Csaba.

Dunafém-Maroshegy: Matócza - Dopuda, Skultéti L., Trampler, Pongrácz G. - Gelencsér, Lelkes M. (Pálinkás), Bernáth T. (Balogh T.), Andrási (Zs. Nagy N.) - Farkas R.(Orbán), Bencze J. Vezetőedző: Nahóczky Attila.

Jók: A két csapatból senki nem nyújtott átlagon felülit.

Az első félidőben a hazai csapat többet birtokolta a labdát, de kapura egy nagy Bajor helyzeten kívül nem sok veszélyt jelentettek, jóformán a két tizenhatos között folyt a játék. A második félidő vendéghelyzettel kezdődött, a Dunafém csatára egyedül vezette a labdát a hazai kapura, majd a kapust kicselezve a menteni igyekvő védőbe rúgta a játékszert. Az utolsó félórát megnyomta a hazai csapat,sorra dolgozta ki a helyzeteit, de ezen a napon támadóik be voltak oltva a gól ellen. Lehetett érezni, hogy a vendégeknek megfelel az egy pont, amit kis szerencsével, de megérdemelten vittek haza. A Martonvásártól kicsit több kell, ha a tabella első feléhez szeretne tartozni.

Mezőfalva _Iváncsa 1-5 (0-0) 250 néző, V.: Wittner J.

Mezőfalva: Rajna - Viniczai F., Rottmann, Balázs, Benczik Zs.(Bozoki) - Tibold V. (Jeney), Boros (Csuka), Móricz, Szepesi - Márok, Váradi. V.edző: Masinka László.

Iváncsa: Vörös T. (Boldog Z.) - Facskó, Bartha T.(Kamocsa P.), Schäffer (Mondovics), Sinka - Aradi (Fodor G.), Berényi B., Csikesz P., Márki - Balogh L., Jankovics (Nagy A.). Vezetőedző: Miskovicz Bálint.

Gól: Móricz (90.), illetve Márki (51.), Balogh L. (58., 75., 81.), Sinka (72.).

Kiállítva: Berényi B. (48.).

Jók: Balázs, Móricz, illetve az egész vendégcsapat

Már az első félidőben nagy nyomás alatt tartotta az Iváncsa a hazai csapatot. A pihenőt követően a 48. percben Berényit kiállította a játékvezető. A mezőfalviak figyelme a kiállítástól némileg alábbhagyott. A pillanatot Márki Dénes használta ki az 51. percben. A 11-es pontról a védők lábai között talált be Rajna kapujának jobb alsó sarkába. 0-1. Az 58. percben a kitámadó mezőfalvi kapus feje fölött Balogh László ívelt át, 0-2. A még mindig lemaradásban lévő mezőfalvi védelem a 72. percben Sinka helyzeténél kapitulált, 0-3. A következő találatra alig három percet kellett várni: büntetőt ítélt a játékvezető, amit Balogh értékesített, 0-4. A 81. percben egy baloldali keresztlabdából ismét Balogh járt sikerrel, 0-5. A 90. percben a mezőfalvi Szepesi szögletéből Móricz Csaba fejese mentette a hazaiak becsületét.

Szár_ Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 1-1 (1-0)

150 néző, V.: Rózsa József.

Szár: Berki - Haász (Vincze P.), Juhász A. (Sátori), Szabó Sz., Boros Z. - Mérten, Nyitrai R. (Nyári), Szabó T., Fenyvesi Sz. - Fenyvesi V., Iváncsik. Vezetőedző: Lacza Albert.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő: Viniczai Á. - Léki (Hári), Pribék, Hushegyi, Jung - Csapó (Zimmerman T.), Meggyes D. (Bogács), Kiliti (Dombi D.), Farkas G. - Takács V., Sowunmi A.. Edző: Zimmerman Tamás.

Gól: Boros Z. (42.), illetve Jung (75.).

Kiállítva: Szabó Sz. (53.).

Jók: az egész hazai csapat, illetve Sowunmi, Pribék, Jung, Viniczai.

A 9. percben egy kipattanó labdát Meggyes lőtt kapura, ami a kapufán csattant. A 12. percben egy szöglet után a kipattanó labdát Csapó küldte kapura, amely épphogy elkerülte a jobb felső sarkot. A 15. percben Boros labdát szerzett a félpályánál, beadása után Fenyvesi V., és Haász lövését is bravúrral védte Viniczai. A 31. percben egy vendégkontrát követően Jung átadása után Meggyes ismét kapufát lőtt. A 41. percben Haász cselezett a 16-oson belül, ahol Csapó akasztotta, a 11-est Boros biztosan értékesítette, 1-0. Az 50. percben egy szabálytalanság után Szabó Sz. megkapta második sárgáját, és a pirosat. A 74. percben Sowunmi cselei után a hosszú oldalon helyezkedő Junghoz került a labda, aki a hálóba passzolt, 1-1. A 76. percben Nyitrai lövése alig kerülte el a bal alsót. A 83. percben Bogács hibázott a kapu előtt. A hősiesen védekező hazai csapat megérdemelten tartotta otthon az egyik pontot a kiállítást követően többet támadó Gárdony ellen.

Mór _Dunaújváros PASE II 1-1 (0-1)

150 néző, V.: Kovács J. Z.

Mór: Kiss M. - Bátki, Végvári, Kaszás, Hahn - Tar B., Németh K., Klémán M., Osgyán M.(Joó G.) - Mayer, Németh B. (Gárber). Vezetőedző: Horváth Zoltán.

Dunaújváros PASE II: Cseh T. - Szauter, Salamon, Dorogi, Szabó Cs. - Sárközi, Jakab, Hosszú, Sóron - Tóth Á. (Varga K.), Nagy R.(Kovács Zs.). V.edző: Bakos Zsolt.

Gól: Joó G. (86.), illetve Jakab (5.).

Jók: Kiss M., Bátki,Végvári, illetve Cseh, Salamon, Jakab.

A vendégek már a mérkőzés elején vezetést szereztek, az 5. percben Jakab használta ki közelről a hazai védők figyelmetlenségét, 0-1. A mérkőzés első félidejében a jó erőkből álló, szervezett vendégcsapat akarata érvényesült. A 29. percben Jakab majdnem ismét betalált, de Kiss bravúros védéssel megakadályozta ezt. A második félidő első fele küzdelmes, lüktető, kiegyenlített játékot hozott. Az 57. percben Kaszás veszélyes szabadrúgását tolta szögletre Cseh. A 84. percben Jakab bombáját hárította jó érzékkel Kiss. A mérkőzés hajrájában a jó fizikális állapotban levő móriak diktálták a tempót, melynek eredményeként a 86. percben Gárber lekészített labdájából Joó egalizált, 1-1. Két jól felkészített csapat csatájában igazságos eredmény született.


A móriak edzője, Horváth Zoltán (jobbra narancsban) figyeli, játékosa, Handl Szabolcs és a kislángi Juhász Márton párharcát (Fotó: Koppán Viktor)

Kisláng_ Tordas 5-1 (4-1)

250 néző. V.: Lak Balázs.

Kisláng: Ányos (Juhász P.) - Árki, Rehák, Simon I., Willerding B.- Fekete A. (Lévai K.), Dudar K., Komlós R., Juhász M. - Paluska L. (Juhász J.), Balogh Z.(Willerding Zs.). Vezetőedző: Rehák Viktor.

Tordas: Heim - Endrefalvi, Lizák (Szabadi P.), Závodszky, Popelka (Mezei) - Lepsényi J.(Takács Gy.), Farkas Zs., Barbai, Kulin Barabás (Nagy Z.), Lábas (Habos). Vezetőedző: Csillag Szilveszter.

Gól: Simon I. (5., 8.), Balogh Z. (31.), Willerding B. (38.), Juhász J. (72.), illetve Barabás (20.).

Jók: Az egész hazai csapat, Simon I. - a mezőny legjobbja, illetve senki.

5. perc: Simon gyönyörű gólt ragasztott a hosszú sarokba, 1-0. 8. perc: Simon ismét alakított, és újra beköszönt a vendégek hálójába, 2-0. 20. perc: Egy váratlan vendégakció végén Barabás a kapust megelőzve lőtt a hálóba, 2-1. A 31. percben Simon ezúttal egy szép gólpasszt adott Balogh Z.-nek, aki a hosszú sarokra érkezve bepofozta a labdát, 3-1. 39. perc: Juhász M. erőteljes szabadrúgása kipattant a vendégek kapusáról, Willerding B. érkezett, és a labdát a felsőléc alá ragasztotta, 4-1. 73. perc: Egy gyönyörű kontra végén Juhász B. talált a kapuba, 5-1. A teljesen összeszedett hazai csapat ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Puskás FC II _Bicske 0-6 (0-4) 200 néző, V.: Závotka Csongor.

Puskás FC II: Mikola - Beke, Szabó D., Tóth A., Gálos Farkas J. (Ábrahám), Hajdú, Csatlós (Harangozó), Jónás - Keresztesi, Sipos Z. Vezetőedző: Sipos Zoltán.

Bicske: Miklós (Hanus) - Horváth P., Szabó B., Radics, Szoldáth D. (Vörös R.) - Pozsgai, Megyesi, Vörös Z., Busai - Molnár A.(Földes G.), Oláh (Bencze M.). Vezetőedző: Erdész Ferenc.

Gól: Oláh (6.), Radics (12.), Megyesi (30.), Szabó B. (44.), Földes G. (61.), Busai (85.).

Jók: senki, illetve Megyesi, Földes, Busai.

A Bicske a találkozó elején két gyors góllal adta meg a mérkőzés alaphangját, és ez a Felcsút számára meg is pecsételte a folytatást. A nyolc alapemberét nélkülöző Puskás II nem találta ritmust, ráadásul a játékvezetés sem kedvezett a hazai csapatnak. A Bicske együttese ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott.

Polgárdi Vertikál _Ercsi 0-4 (0-3) V.: Jakab Zoltán.

Polgárdi Vertikál: Pirik - Csizmadia Sz., Hart, Tanárki M., Csizmadia G.- Nyakas I. (Tóth P.), Borbás, Jámbor, Kosztolányi B. (Horgos B.) Farkas D., Hencz (Petruska D.). V.edző: Beszédes Sándor.

Ercsi: Hodula - Drapcsik, Kanyó, Rapai, Neuvert S. - Bakos, Flórián, Balaskó I. (Bendák), Ivacs G. (Cseppen) - Tamon (Laczkó), Sárdi (Nagy B.). Vezetőedző: Gróf András.

Gól: Ivacs G. (5., 76.), Tamon (27.), Bakos (33.).

Jók: Farkas D. illetve, Hodula; Ivacs, Tamon, Bakos. Megbocsáthatatlan egyéni hibák sorozatával a Polgárdi játékosai megkönnyítették a szimpatikus újoncnak a győzelemhez vezető útját, ugyanakkor a hazai csapattól várt tudatos játék elmaradt. Ötletszegény, és ebből kifolyólag kevés helyzetet kidolgozó, erőlködő csapat volt a Polgárdi. Lehet, hogy időben jött a pofon?! A vendégcsapat játékosai megleckéztették a hazai sztárocskákat .


Velence Bericap–Sárszentmiklós 2-1 (1-0)

250 néző, V.: Nagy László.
Velence Bericap: Puhnyák – Totsche, Berczi D., Kovács K., Dukon – Boda (Csikesz Z.), Tóth A., Király P.(Knausz), Kovács N. (Galaczi J.) – Szalai P. (Gál D.), Király J. Vezetőedző: Pavlik József.

Sárszentmiklós: Farkas Z. – Gráczer G. (Fekete J.), Gráczer B., Kőkuti, Szabó G. – Tóth Zs., Szabó Sz.(Lajtos), Krajcsovics (Kaszala), Bezerédi – Majláth H., Varga Cs.(Rozsos). Vezetőedző: Sáray György.

Gól: Szalai P. (4.), Kovács K. (92.), ill. Bezerédi (91.).

Jók: az egész hazai csapat, illetve Farkas Z., Bezerédi, Majláth.

A 4. percben Dukon kiválóan belőtt szögletét Szalai remek fejessel juttatta a hálóba, 1-0. A 13. percben Szalai betört a 16-oson belülre, majd a védők buktatták, de a játékvezető sípja néma maradt. A 21. percben egy vendégszögletből belőtt labdát Szabó kapura fejelte, Puhnyák óriási bravúrral védett. Ezután egy vendégjátékos lenyelt egy darazsat, mentő vitte el, de a mérkőzés végére visszatérhetett. A 45+5. percben egy 17 méteres vendégszabadrúgásból Szabó remekül eltalált lövését Puhnyák bravúrral védte. A 67. percben Dukon szögletét Gál D. 5 méterről a felső kapufára fejelte. A 85. percben Király P. betört a 16-oson belülre, 15 méterről leadott lövését védte bravúrral Farkas Z. A 91. percben egyenlítettek a vendégek, egy kapu előtti kavarodás után Bezerédi eszmélt először, és 8 méterről a kapu jobb oldalába lőtte a labdát, 1-1. A 92. percben tűzijáték alakult ki a vendégkapu előtt, Berczi lövését még hárították a vendégvédők, a labda Kovács Krisztián elé pattant, aki 5 méterről nagy gólt lőtt a léc alá, 2-1.

Tudósítók: Kiss Ervin (Velence), Süle Barna (Martonvásár), Mézner László (Mór), Tóth István (Kisláng), Sipos Zoltán (Felcsút), Beszédes Mónika (Polgárdi), Horváth László (Mezőfalva), Lacza Albert (Szár)

Az oldalt összeállította: Ferencz Balázs

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Iváncsa 4 4 0 0 17 5 12

2. Velence 4 3 1 0 11 2 10

3. Gárdony 4 3 1 0 11 6 10

4. Sárszentmiklós 4 2 1 1 12 3 7

5. Polgárdi 4 2 1 1 5 6 7

6. Ercsi 4 2 0 2 11 7 6

7. Bicske 4 2 0 2 8 4 6

8. Mór 4 1 3 0 4 3 6

9. Kisláng 4 1 2 1 6 4 5

10. Dunaújváros 4 1 2 1 6 5 5

11. Martonvásár 4 1 1 2 7 9 4

12. Szár 4 1 1 2 6 15 4

13. Tordas 4 1 0 3 6 15 3

14. Dunafém 4 0 2 2 4 9 2

15. Puskás AFC II 4 0 1 3 2 12 1

16. Mezőfalva 4 0 0 4 2 13 0

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!