kiengesztelni a lelkes közönséget

2018.04.02. 20:37

Nem hagytak kétséget a hazaiak a megyei labdarúgásban

Nagy különbségű győzelmet aratott a Mór a Baracs ellen a labdarúgó-­bajnokság megyei I. osztályában.

Káldor András

A kék mezes móriak felszabadult játékkal győztek Fotó: Pesti/FMH

Mór–Baracs 5–0 (1–0)

Mór, 150 néző, V.: Szücs L.

Mór: Kiss M. – Handl (Joó), Végvári, Kaszás, Véninger (Osgyán) – Klémán M. (Kállai), Meggyes, Kőbányai, Tar B. – Mayer, Szabó B. (Cseh). Vezetőedző: Németh Bálint.

Baracs: Pék – Fülöp, Czifra (Ásványi P.), Éliás, Badi B. (Boldizsár) – Badi K., Bozoki, Szili Sz., Balogh D. (Ásványi N.) – Nagy D. (Sebestyén), Varga T. Edző: Gyalus Zoltán.

Gól: Osgyán (75., 78.), Klémán M. (8.), Tar B. (63.), Kőbányai (72.)

Jók: Osgyán, Klémán M., Tar, ill. senki

A hazaiak erejéből legutóbb, a Polgárdi ellen csak 1–1-es döntetlenre futotta otthon, ezért a Mór mindenképp győzelemmel szerette volna kiengesztelni lelkes közönségét.

A 8. percben megszerezték a vezetést a házigazdák, Klémán Máté kellemetlen lövése talált utat a hálóba, 1–0. A Mór irányította a játékot, de a góllövéssel – helyzeteik ellenére – adósak maradtak az első játékrészben. Fél óra elteltével Tar egyedül iramodhatott meg a kapu felé, de a hálóba tartó labdáját a vendégek védője szögletre mentette. A baracsiak a védekezésre összpontosítottak, támadásra már nem igazán maradt energiájuk.

A kék mezes móriak felszabadult játékkal győztek Fotó: Pesti/FMH

A második játékrészben már kidomborodott a hazaiak technikai, fizikai fölénye, amely ekkor gólokban is megmutatkozott. Az 56. percben kimaradt a látógatók legveszélyesebb helyzete, Balogh D. éles szögből leadott lövése a jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret. A 63. percben Tar Bálint volt eredményes büntetőből egy kezezést követően, 2–0. Tíz perccel később Kállai beadását Kőbányai Levente fejelte okosan a kapuba, 3–0. Röviddel ezután Kaszás rövid passzából Osgyán Máté növelte a móriak előnyét, 4–0. A 75. percben Kőbányai lövése után Pék még hárítani tudott, de az érkező Osgyán Máté második találatával beállította a végeredményt közelről, 5–0. A lefújás előtt öt perccel Mayer kapuba tartó lövése a szintén gólra éhes Meggyesben akadt el. A vendéglátók a játék minden elemében többet tettek a sikerért a második játékrészben, a Baracs játékosai leginkább az első félidőben nehezítették meg a dolgukat. Tudósított: Mózner János.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!