Gazdaság

2011.05.09. 16:43

A beruházás a környezetvédelmet is szolgálja

Székesfehérvár - Néhány grammal könnyebb vagy nehezebb egy műanyag kupak, elhanyagolhatónak tűnik. De nem akkor, amikor több mint öt és fél milliárd készül belőle...

B. Kiss László

Nyolcszáz millió forint értékű beruházás fejeződött be a székesfehérvári kupakgyárban, a Bericapnél.  A legkorszerűbb fröccsöntő technológiák termelésbe állítása   a gyártási technológia fejlesztését célozta.


- A könnyűnél is létezik könnyebb: a beruházás fő célja a korábban gyártottnál  kisebb súlyú műanyag kupakok előállítása. Ezzel fontos környezetvédelmi szempontok teljesülnek: a kevesebb alapanyagot energiatakarékos berendezések dolgozzák föl - mondta el lapunknak nyilatkozva Papp Dénes, a Bericap Hungary ügyvezető igazgatója, akitől azt is megtudtuk: a beruházást részben - 150 millió forint erejéig  - európai uniós pályázati forrásból finanszírozták. 
- A Bericap Hungary az idén mintegy 5,7 milliárd műanyag kupakot gyárt a székesfehérvári üzemben. A cég, amelynek évi nettó árbevétele megközelíti a 13 milliárd forintot,   termékeinek 90 százalékát exportálja. A társaságnál az idei esztendő  fejlesztései nem korlátozódnak   a most befejezett beruházásra: még ebben az évben  bővítik az üzem  kapacitását. Az új technológia beállítása  és új terméket jelentő invesztíció értéke mintegy 600 millió forint lesz - tudta meg lapunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!