Gazdaság

2012.01.26. 08:09

Hankook-rekordok

Rácalmás - Kétszámjegyű növekedést ért el világszerte a Hankook értékesítése: a növekedés Európában volt a legjelentősebb. Rácalmási gyárukban kisebb fejlesztést végeznek.

Pekarek János

Rekorderedményeket ért el 2011-ben  a világ hetedik legnagyobb autógumiabroncs-gyártója, a dél-koreai Hankook Tire.
A vállalat tavalyi globális pénzügyi forgalma elérte az 5,85 milliárd amerikai dollárt, az üzemi eredmény pedig az 511 millió amerikai dollárt.
Az előző évhez, 2010-hez képest a cég 20,9 százalékkal növelte globális értékesítésből származó bevételét - bár a vállalat pénzügyi eredménye kismértékben csökkent időközben, az importált nyersanyagok árának drasztikus emelkedése miatt.
A Hankook Tire a gazdasági visszaesés ellenére továbbra is nem várt mértékben növekedett a fejlett országok piacán: Európában 41 százalékkal, Észak-Amerikában 34 százalékkal, Délkelet-Ázsiában, a csendes-óceáni és a latin-amerikai térségben 20 százalékkal növelte eladásait.
A fejlődés az európai piacon,  a nagyteljesítményű abroncsok eladásában  volt a legjelentősebb a cég tavalyi évet értékelő  közleménye szerint: 59 százalékkal többet értékesítettek ezekből, mint egy éve.
- Eredményeink annak köszönhetők, hogy termékeink maximális minőségére  helyeztük a hangsúlyt - mondta a Hankook elnök-vezérigazgatója, Seung Hwa Suh.
A dél-koreai vállalkozás rácalmási üzemében új gépeket helyeznek üzembe a közeljövőben: ezekkel  a napi 34-35  ezer darabos teljesítményt 36 ezer darabra növelhetik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!