Gazdaság

2012.05.27. 07:16

Evgeny Tankhilevich az új vezérigazgató a Dunaferrnél

Az ISD Dunaferr Zrt. pénteki közgyűlésén az igazgatóság javaslatát elfogadva, Evgeny Tankhilevichet, a vállalatcsoport eddigi legfőbb, általános vezérigazgató-helyettesét választotta meg cégvezetővé a közelmúltban lemondott Valeriy Naumenko helyére - mondta el Várkonyi Zsolt, a vállalat PR főosztályvezetője szombaton.

MTI

Tájékoztatása szerint a megválasztott cégvezető úgy fogalmazott: "a fő cél az, hogy az ISD Dunaferr társaságcsoport jól menedzselhető, átlátható vállalat legyen. Fontosnak tartjuk, hogy a technológiai berendezések megkezdett modernizációja a vállalat termelékenységének növelése érdekében befejeződjön. A teljesítmények növelésében érdekeltté kívánjuk tenni a munkavállalókat, ezért új motivációs rendszer kialakítását tervezzük".

Az új cégvezető 2011. szeptember 28-tól volt az ISD Dunaferr Zrt. legfőbb, általános vezérigazgató-helyettese. 1986-ban a moszkvai Lomonoszov Egyetem közgazdasági karán szerzett diplomát, majd az 1990-es évek elején az amerikai egyesült államokbeli Illinois Egyetemen közgazdasági mesterdiplomát.

 Az utóbbi 10 évben vezető nemzetközi acélipari vállalatoknál - az Evraz Holdignál és a Metinvest Holdingnál - töltött be vezető beosztásokat. Tevékenysége döntően különböző befektetések pénzügyi menedzseléséhez, átfogó finanszírozási és vállalatirányítási kérdések megoldásához, illetve nemzetközi projektek menedzseléséhez kötődött.

 Valeriy Naumenko a múlt héten távozott a cégvezetésből. Részletek itt!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!