Hulladékszállítás

2022.11.23. 12:31

Erre számítsanak a Depónia ügyfelei az ünnepi időszakban

Az évvégi ünnepekig ugyan van még idő, de nem árt időben tájékozódni arról, mire számíthatunk karácsony és újév környékén a hulladékszállítással és a lerakók nyitva tartásával kapcsolatban a Depónia Nonprofit Kft-nél.

Borsányi Bea

A legelső és talán legfontosabb, hogy a lakossági hulladékszállítás karácsony második napján, december 26-án hétfőn és aztán egész héten – december 27-30. között – a megszokott ürítési rend szerint zajlik, azaz minden nap elszállítják a szemetet. Szilveszter és Újév napján, december 31-én és január 1-jén azonban nem ürítik a kukákat. 2023-ban az első lakossági hulladékszállítást január 2-án, hétfőn végzik.

A székesfehérvári ügyfélszolgálat Honvéd u. 1. szám alatt található irodája karácsonyt követően december 27-én kedden 7-19 óra között tart nyitva. December 29-én csütörtökön nem lesz ügyfélfogadás, arra legközelebb majd január 3-án kedden kerül sor, szintén 7-19 óra között. Január 5-én csütörtökön 8-12 és 12.30-15.30 óra között várják az ügyfeleket. Mivel a csákvári ügyfélszolgálat a jövőben is csak minden hónap utolsó hétfőjén tart nyitva, ezért a karácsonyt követő első nyitvatartási nap január 30. Ám akkor is csak előzetes időpontfoglalás után tudnak ügyeket intézni. 

Ami a hulladéklerakókat illeti, a csalai Hulladékkezelő központ a két ünnep között minden nap nyitva lesz 8 és 15.30 óra között, december 31-én és január 1-jén zárva tartanak. Ezt követően január 2-től ismét visszatérnek a megszokott nyitvatartási időhöz. Ugyanakkor december 24. és január 1. között a veszélyes hulladék és a fém hulladék átvétel szünetel. A Palotai úti hulladékudvar december 24-től végig zárva lesz, január 2-án, hétfőn 12 és 16 óra között tart ismét nyitva. A csak szombatonként kinyitó csákvári hulladékudvar viszont december 24-én és 31-én is zárva tart, ott legközelebb csak január 7-én 7-12 óra között lesz lehetőség hulladék lerakására.

A Velencei tó térségi települések ügyfélszolgálatainak nyitva tartásáról a Velencei-tavi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. holnapján, a www.vhg.hu honlapon tudnak tájékozódni. Az ünnepi nyitva tartásról egyelőre még nincsenek fent információk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!