Bulvár-celeb

2024.06.22. 14:00

Ezekről a lyukakról kevesen tudják, hogy igazából mire valók

A legtöbb háztartásban található egy-két lyukas fakanál. De mi a rajtuk lévő folytonossági hiány szerepe?

MW

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Hogy miért van lyuk néhány fakanál közepén? Nem a dizájn miatt, hanem praktikus okokból. A mindenféle formában és méretben kapható fakanalakat a legtöbben hosszú évtizedekig használják, főleg, ha azok megfelelően tisztítva és ápolva vannak. 

Sokaknak van külön rántásos, külön tésztakeverő, és a mártásokhoz, szószokhoz rendszeresített fakanala is. Ez utóbbi a lyukas verzió. 

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A lyukas fakanál nem csak divathóbort: a hagyományos kanállal szemben sokkal kíméletesebben lehet vele kavarni az ételt. Ugyanis amíg a hagyományos fakanalas keverés közben a szósz vagy a mártás csak a kanál szélei körül áramlik, addig a lyukasnál a közepén is szabadon átfolyhat. Így nem zúzódik össze az anyag, a végeredmény pedig egyenletesebb állagú, könnyedebb és levegősebb lesz.

De mire is jó még?

A lyukas fakanál segítségével könnyedén kihalászhatók az ételből azok a hozzávalók, amelyekre már nincs szükség. Például a babérlevél, az egészben főtt hagyma vagy más zöldségek. A főzőlé  a lyukon át lecsorog, így nincs szükség még egy külön szűrőkanálra, kevesebb lesz a mosogatnivaló - derül ki a Mindmegette.hu cikkéből.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!