Bulvár-celeb

15 órája

Felhívást tett közzé a NAV: most bárki kutyája hős lehet

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: OlgaOvcharenko

A NAV szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a 10 és 36 hónap közötti, kifogástalan egészségi állapotú kutyák gazdái szeptember elsejéig, a [email protected] e-mail-címre küldhetnek előzetes ajánlatot a kutyavásárra.

A kiképzők ivartól és fajtától függetlenül, oltási könyvvel vagy útlevéllel rendelkező, mikrocsippel ellátott kutyákat várnak, és a sikeres keresőkutya-jelöltek a kiválasztás után 21 napos próbaidőn vesznek részt – ismertették. 

Az érvényes ajánlattétel alapvető feltétele, hogy a kutyatulajdonos rendelkezzen az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszer adatbázisban szereplő egyedi, úgynevezett FELIR-azonosítóval – közölték.

A tájékoztatás szerint az ajánlatnak – többek között – tartalmaznia kell a kutya hívónevét, fajtáját, ivarát és vételárát is, a hivatal ez alapján veszi fel a kapcsolatot azokkal az érdeklődőkkel, akiktől konkrét ajánlatot kér.

A levélben a gazdának meg kell adnia e-mail-címét, adatait, illetve jeleznie kell azt is, hogy a kutyát magánszemélyként vagy gazdálkodó szervezetként – például egyéni vállalkozóként, kft.-ként – szeretné-e eladni, írták.

A kiírás részletes feltételei a https://nav.gov.hu/vam/egyeb/ujra-kutyavasar-a-nav-nal-06140901 linkre kattintva olvashatók.

Borítókép: illusztráció

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!