Bulvár-celeb

2 órája

Ettől az 5 dologtól szerencsésebb, ha megszabadul a nyár végén

Mutatjuk, mi az, amit nem érdemes tovább őrizgetnünk, ha beköszönt az ősz.

MW

A használhatatlanná vált játékok is repülhetnek

Forrás: Shutterstock

Lassan véget ér a nyár, újra az otthonunkra koncentrálunk. Ilyenkor derül ki, hogy az elmúlt hónapok során felhalmozódott dolgok egy részére már nincs szükségünk.  A nyár végi nagytakarítás jó lehetőség arra, hogy kiszelektáljuk a  felesleges holmikat és frissen, rendezett környezettel vágjunk neki az ősznek - írja cikkében a Life.hu.

Íme, azok a dolgok, amelyeket érdemes a nyár búcsúztával kidobni:

Kerti bútorok és eszközök

Ha a kerti szerszámok, napernyők, műanyag székek és más kültéri eszközök közül valamelyik már elhasználódott, megrepedt, vagy nem működik megfelelően, itt az ideje megválni tőle. Jobb, ha most selejtezed ki őket, mint ha jövő tavasszal szembesülnél azzal, hogy újakat kell beszerezni.

A,Broken,Green,Garden,Chair,In,Front,Of,A,Fence
A törött kerti bútort se őrizgessük tovább
Forrás:  Shutterstock

Fényvédők és sminkszerek

A naptejek és krémek lejárati ideje véges. Ha a nyár folyamán nem használtuk el őket, akkor valószínűleg a következő szezonra már nem lesznek hatékonyak. Ugyanez vonatkozik a nyári sminktermékekre is, mint például a fényvédőt tartalmazó alapozókra és testápolókra. Érdemes ezeket ellenőrizni, és kidobni a lejárt vagy már nem használt darabokat.

Nyári ruhák és cipők

A gardróbunk is megérdemel egy alapos átválogatást. Ha vannak olyan darabok, amelyeket egész nyáron nem vett fel, vagy már elhasználódtak, itt az ideje elbúcsúzni tőlük. A szakadt, kifakult, vagy már nem megfelelő méretű ruhák, cipők csak a helyet foglalják a szekrényben.

Woman,Throws,Away,Unwanted,Clothes,In,The,Trash,Can,At
Itt a ruhaselejtezés ideje is
Forrás:  Shutterstock

Tönkrement strandkellékek

A törölközők, strandlabdák, matracok és egyéb nyári kiegészítők is megérdemelnek egy pillantást. Az elhasznált, lyukas vagy kifakult darabokat jobb kidobni, hogy a következő nyárra friss és használható kellékekkel indulhassunk.

Régi játékok

A gyerekek nyáron sokat játszanak a szabadban, és ilyenkor előkerülnek a régi, már nem használt játékok is. Nézzük át ezeket, és ami már nem szolgálja a gyerekeket, azt adományozzuk el vagy selejtezzük ki.

A nyár végi nagytakarítás nemcsak a rendrakásról szól, hanem arról is, hogy elengedjük a felesleges dolgokat, és helyet adjunk az újnak - így rendezett, tiszta környezetben hangolódhatunk az őszre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!