Bulvár-celeb

2 órája

Szívszorító, amit Mihályi Győző a halála előtt mondott

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Jászai Mari-díjas színművész, Mihályi Győző. Utolsó interjújában

MW

Forrás: Mediaworks archívum

A sokoldalú művész a József Attila Színház társulatának több mint húsz éven át volt elismert művésze, hosszú évtizedeken át a Színházi Dolgozók Szakszervezete (SzíDoSz) elnökségi tagja, majd elnöke volt. A művész hétfőn az esti órákban hunyt el tragikus hirtelenséggel - olvasható a József Attila Színház közleményében - írja a Bors.

Mihályi Győző nem sokkal a 70. születésnapja után hunyt el, a tragédiának pedig semmilyen előjele nem volt. Olyannyira nem, hogy a színész idén augusztusban még fellépett a Székesfehérvári Királyi Napok elnevezésű, kilenc napon át tartó eseménysorozaton, méghozzá narrátorként. Élettel és tervekkel teli nyilatkozott a rendezvényről, nem sokkal azelőtt, hogy elragadta volna a halál.

- Biztosan elvonási tüneteim lennének, ha kimaradnék a szereposztásból. Augusztus az a Koronázási Szertartásjáték hónapja, micsoda dolog lenne, ha a Balaton partján lógatnám a lábamat. Nem jövök rá az okára, de örömmel tölt el, hogy minden évben rám gondol Szikora János rendező. A kezdetekkor, mikor bekerültem a darabba szertartásmestert játszottam, nem is volt egyszerű, hiszen István koronázásáról keveset tudtunk. Elmeséltem magát a történetet, igyekeztem minden apró mozzanatra felhívni a nézők figyelmet, s ez elnyerte az emberek tetszését. Következő évben már krónikást, aztán érseket testesítettem meg, ami felemelő érzés. Érsekként egy leendő királynak a fejére tenni a koronát gyönyörű pillanat, egyszerűen borsódzik a hátam. Olyan, mintha egy színdarabban rájössz valamire, megvilágosodsz. Új lendülettel vágok neki a szerepemnek, mesélőként fontos szerepem van abban, hogy vezessem és lekössem a nézők figyelmét. Szerencsére az embereket egyre jobban foglalkoztatja a múltunk. 

- mondta Mihályi Győző a koronazas.hu-nak adott interjújában. Ekkor még nem is sejtette, hogy ez lesz az utolsó alkalom, hogy színpadon láthatja őt a közönség. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!